Exodus TV

Novice

16.5.2021

Dovoljeno zborovsko petje pri bogoslužju

16.5.2021

Uvod kardinala Parolina v knjigo »Most s Kitajsko«

16.5.2021

Duhovne misli cerkvenih očetov, Benedikta XVI. in papeža Frančiška za 7. velikonočno nedeljo

12.5.2021

Papež z apostolskim pismom »Antiquum ministerium« vzpostavlja službo katehista

12.5.2021

Pri papežu latvijski predsednik Egils Levits

Več novic

Papež Pavel VI. kmalu blažen: V Rimu dva simpozija in molitveno bdenje

papež Pavel VI.RIM (torek, 7. oktober 2014, RV)

Papež Pavel VI. bo v nedeljo, 19. oktobra, na dan, ko se bo v Vatikanu sklenila izredna škofovska sinoda o družini, na Trgu sv. Petra razglašen za blaženega. Njegovo ime je bilo Giovanni Battista Montini. Rojen je bil 26. septembra 1897, umrl je 6. avgusta 1978. Čudež na njegovo priprošnjo je papež Frančišek odobril preteklega 9. maja. Gre za ozdravljenje takrat še nerojenega otroka, do katerega je prišlo v začetku devetdesetih let 20. stoletja v Kaliforniji. Med nosečnostjo so zdravniki ugotovili hude nepravilnosti, katerih posledice naj bi bile možganske okvare. Materi so kot edino možno sredstvo pomoči ponudili splav. Le-tega pa je ta zavrnila in svojega še nerojenega otroka zaupala priprošnji papeža Pavla VI. Otrok se je rodil brez vseh težav, posledice nepravilnosti se niso pokazale niti z leti.

Ob priložnosti beatifikacije nekdanjega papeža pastorala rimske škofije pripravlja vrsto dogodkov. Med osrednjimi bo simpozij, 17. oktobra, ki bo potekal v sodelovanju s katedrami za ginekologijo in porodništvo univerz v Rimu. Tema bo: Od leta 1968 do danes. Spolnost in porajanje – nespremenljiva aktualnost Humanae Vitae. Gre za okrožnico, ki jo je napisal papež Pavel VI. in ki govori o posredovanju človeškega življenja. Med obravnavanimi vprašanji bodo naravne metode uravnavanja spočetij; povezave med spolnostjo, ljubeznijo, porajanjem in plodnostjo; ter vloga znanosti in tehnologije pri spočetju človeškega življenja.

Dan kasneje, 18. oktobra, pa je predvideno še eno večje srečanje, simpozij, katerega naslov je: Montini in študentje v Rimu. Pri le-tem bosta med drugim sodelovali rimska univerza La Sapienza in Papeška lateranska univerza. Srečanju bo zvečer na trgu pred univerzitetno kapelo sledilo molitveno bdenje z mladimi. Vodil ga bo rimski vikar, kardinal Agostino Vallini.

vir: http://sl.radiovaticana.va

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter