Exodus TV

Novice

28.3.2020

Slovenski redovniki in redovnice v izrednem času so na razpolago po telefonu za pastoralni pogovor

28.3.2020

Kako prejemamo duhovno obhajilo

27.3.2020

Anja Kastelic: Pismo Bratstvu Veselje evangelija ob epidemiji COVID-19

27.3.2020

Duhovne spodbude katoliškim vernikom v času koronavirusa

26.3.2020

Papež Frančišek bo v petek, 27. marca, ob 18. uri podelil evharistični blagoslov Urbi et Orbi s popolnim odpustkom - Prenos na Exodus TV

Več novic

Papež Pavel VI. kmalu blažen: V Rimu dva simpozija in molitveno bdenje

papež Pavel VI.RIM (torek, 7. oktober 2014, RV)

Papež Pavel VI. bo v nedeljo, 19. oktobra, na dan, ko se bo v Vatikanu sklenila izredna škofovska sinoda o družini, na Trgu sv. Petra razglašen za blaženega. Njegovo ime je bilo Giovanni Battista Montini. Rojen je bil 26. septembra 1897, umrl je 6. avgusta 1978. Čudež na njegovo priprošnjo je papež Frančišek odobril preteklega 9. maja. Gre za ozdravljenje takrat še nerojenega otroka, do katerega je prišlo v začetku devetdesetih let 20. stoletja v Kaliforniji. Med nosečnostjo so zdravniki ugotovili hude nepravilnosti, katerih posledice naj bi bile možganske okvare. Materi so kot edino možno sredstvo pomoči ponudili splav. Le-tega pa je ta zavrnila in svojega še nerojenega otroka zaupala priprošnji papeža Pavla VI. Otrok se je rodil brez vseh težav, posledice nepravilnosti se niso pokazale niti z leti.

Ob priložnosti beatifikacije nekdanjega papeža pastorala rimske škofije pripravlja vrsto dogodkov. Med osrednjimi bo simpozij, 17. oktobra, ki bo potekal v sodelovanju s katedrami za ginekologijo in porodništvo univerz v Rimu. Tema bo: Od leta 1968 do danes. Spolnost in porajanje – nespremenljiva aktualnost Humanae Vitae. Gre za okrožnico, ki jo je napisal papež Pavel VI. in ki govori o posredovanju človeškega življenja. Med obravnavanimi vprašanji bodo naravne metode uravnavanja spočetij; povezave med spolnostjo, ljubeznijo, porajanjem in plodnostjo; ter vloga znanosti in tehnologije pri spočetju človeškega življenja.

Dan kasneje, 18. oktobra, pa je predvideno še eno večje srečanje, simpozij, katerega naslov je: Montini in študentje v Rimu. Pri le-tem bosta med drugim sodelovali rimska univerza La Sapienza in Papeška lateranska univerza. Srečanju bo zvečer na trgu pred univerzitetno kapelo sledilo molitveno bdenje z mladimi. Vodil ga bo rimski vikar, kardinal Agostino Vallini.

vir: http://sl.radiovaticana.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter