Exodus TV

Novice

18.11.2019

Misijonska razstava v Novem mestu

18.11.2019

V tednu od 17. do 23. novembra 2019 bomo obhajali teden zaporov. Vsako leto se obhaja v okviru Katoliške Cerkve in tudi drugih krščanskih Cerkva ter

15.11.2019

V pripravi na apostolsko potovanje: Cerkev na Tajskem

15.11.2019

Znanstveni posvet ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

14.11.2019

Ob obisku ad limina: Cerkev v ZDA

Več novic

Marija Pomočnica kristjanov

BrezjeFrancoski vojskovodja Napoleon Bonaparte, ki se je kasneje oklical za cesarja, si je hotel podvreči celotno Evropo. Leta 1797 je zasedel papeško državo, leto kasneje pa je ukazal papeža Pija VI. (80 let je imel) zapreti in vreči v ječo, dokler ni po 20 mesecih umrl. Papeštvu so že napovedovali konec za vedno.Kljub vsem oviram je bi izvoljen za papeža Pij VII. in kmalu je tudi on bil odveden v ujetništvo v Francijo. Pet let je bil zaprt v gradu pri Parizu. Toda papež se je zatekel k Materi božji.

Leta 1814 je nepričakovano nastopil popoln preobrat: Napoleon je bil odstavljen in leto zatem pregnan v izgnanstvo, Pij  VII. pa se je mogel slovesno vrniti v Rim. Na poti iz Francije v Italijo je slovesno kronal Marijino milostno podobo v Savoni. Rešitev iz ujetništva je pripisoval Materi božji, zato je odredil, naj se vsako leto 24. maja obhaja god Marije Pomočnice kristjanov.

Pri nas se je češčenje Marije Pomočnice kristjanov globoko zakoreninilo po zaslugi osrednjega slovenskega romarskega središča - Marije Pomagaj na Brezjah.

 

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter