Exodus TV

Novice

20.6.2019

Praznik sv. Rešnjega telesa in krvi

19.6.2019

Pater Giraud: Države naj izpeljejo ekološki prehod, preden bo prepozno

19.6.2019

24 ur molitve in posta za domovino: 24 ur molitve in posta za domovino

18.6.2019

Kateheza med splošno avdienco: Sveti Duh kot oblikovalec občestva

15.6.2019

Govor prof. dr. Janeza Juhanta ob 30-letnici Lipe sprave

Več novic

V Panami pričakujejo 200.000 mladih

uzguzŠe slaba dva tedna nas ločita od začetka 34. svetovnega dneva mladih, ki bo potekal od 22. do 27. januarja v Panami. Organizatorji pričakujejo več kot 200.000 udeležencev iz 155 držav. Med njimi je tudi okoli 1000 mladih predstavnikov avtohtonih prebivalcev s petih celin, ki se bodo srečali že tri dni prej na svojem Svetovnem dnevu mladih.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

Tiskovni predstavnik organizacijskega odbora SDM, Giancarlo Candadedo, je povedal, da se na srečanje pripravljajo predvsem z molitvijo. Poudaril je, da je organizacija takšnega dogodka za državo, ki je tako majhna kot Panama, velik izziv. Škofje pri tem niso ostali sami, saj se je v pripravo aktivno vključila tudi vlada. Prvič v zgodovini SDM se je zgodilo, da je vlada države gostiteljice ustanovila posebno administrativno strukturo, ki pomaga pri organizaciji.

Candadedo je prav tako povedal, da je v Panami vse nared za sprejem papeža Frančiška. Prejšnjo nedeljo so javnosti predstavili papapmobil in romarski paket, ki bo letos posebej pomenljiv: udeleženci bodo namreč v njem prejeli tudi rožne vence, ki so jih izdelale revne družine v Betlehemu.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter