Exodus TV

Novice

6.7.2020

Vatikan. Poročilo AIF: konkretni rezultati mednarodnega sodelovanja

5.7.2020

Duhovne misli cerkvenih očetov, Benedikta XVI. in papeža Frančiška za 14. nedeljo med letom

4.7.2020

Msgr. Paglia. Pandemija: zaušnica, a tudi priložnost za premislek

4.7.2020

Pokop po vojni pomorjenih žrtev

4.7.2020

Pozitivno mnenje NIJZ in prijava na upravno enoto za župnijska slavja

Več novic

Plenarno zasedanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc (CCEE)

30.09.2010: Zagreb, Hrvaška

EvropaV Zagrebu bo od četrtka, 30. septembra do nedelje, 3. oktobra 2010 potekalo letno plenarno zasedanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc v organizaciji Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE).(1) Delovni naslov srečanja bo Demografija in družina v Evropi.

V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se ga bo udeležil njen predsednik ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.

Prvi del zasedanja bo namenjen razpravi o vlogi družine v evropski družbi, demografskim spremembam, deležu priseljevanja in rasti števila prebivalcev, spremembam navad v družinskem življenju in definiciji družine v nacionalnih zakonodajah. Udeleženci bodo prisluhnili evropskim strokovnjakom s področja demografije, prava in družinske psihologije.

V drugem delu srečanja se bodo predsedniki škofovskih konferenc seznanili z delom različnih odborov in komisij, ki delujejo v okviru CCEE, o dialogu z različnimi organi Evropske unije ter o poteku priprav na drugi katoliško-pravoslavni forum, ki bo potekal od 18. do 22. oktobra 2010 v Grčiji.

Plenarnega zasedanja se bodo udeležili tudi predstavniki Svetega sedeža: prefekt kongregacije za škofe kardinal Marc Ouellet, apostolski nuncij na Hrvaškem msgr. Mario Roberto Cassari ter delegati delovnih teles SECAM in CELAM.


(1) Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) vključuje vseh triintrideset evropskih škofovskih konferenc, ki jih zastopajo njihovi predsedniki. Člani Sveta so tudi nadškofje iz Luksemburga, Kneževine Monako, Cipra in škof iz Kišinjeva (Chişinău) v Moldaviji. Predsednik Sveta je kardinal Péter Erdö, nadškof iz Esztergoma-Budimpešte in madžarski primas, podpredsednika pa sta kardinal Josip Bozanić, zagrebški nadškof, in kardinal Jean-Pierre Ricard, nadškof iz Bordeauxa. Generalni tajnik Sveta je dr. Duarte da Cunha, sedež tajništva pa je v St. Gallenu v Švici.
Več na ...
TU SŠK
VIR RKC

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter