Exodus TV

Novice

12.11.2019

Novinarska konferenca ob predstavitvi knjige Topla babičina dlan

11.11.2019

Nadškof Cvikl daroval sveto mašo ob 730-letnici omembe župnije sv. Magdalene v Mariboru

11.11.2019

Predstavitev restavratorskega postopka in prizorov na freskah v Spodnji Slivnici

11.11.2019

Vatikanski tajnik za odnose z državami na obisku v Armeniji

7.11.2019

V soboto v Granadi beatifikacija Marie Emilie Riquelme y Zayas

Več novic

Podelitev nagrad najboljšim mladim ustvarjalcem natečaja Za odgovoren odnos do alkohola

jhkfjkPodelitev nagrad literarnega natečaja Za odgovoren odnos do alkohola je potekala v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v torek, 11. junija 2019. Najboljših deset mladih ustvarjalcev se je podelitve udeležilo skupaj z mentorji oz. starši.

Slovenska karitas je v povezavi s preventivno akcijo 40 dni brez alkohola v sodelovanju z Javno agencijo za varnost prometa in Zavoda Med.Over.Net pripravila že tretje leto nagradni literarni natečaj za osnovnošolce zadnje triade ter dijake srednjih šol. Natečaj je potekal od 6. marca in se je zaključil 27. aprila 2019.

Nagrajenci so prejeli praktične nagrade Agencije za varnost prometa in privlačne nagrade, ki so jih poklonili: Terme Čatež, Termalni park Terme Ptuj, Terme Olimia, Moravske toplice – Terme 3000, Pustolovski park Betnava, Ljubljanski živalski vrt, Pustolovski park Bovec in WOOP Ljubljana trampolin park.  

Strokovna komisija je pregledala in ocenila 143 prispevkov. Pet člansko komisijo je presenetila globina razmišljanja in zapisi, ki so bili na trenutke pretresljivi. Predvsem zato, ker je bil prikaz negativnih posledic čezmernega pitja alkohola tako realističen in življenjski. Razveseljiva je modrost ter zrel in odgovoren pogled mladih ustvarjalcev na problematiko alkohola. Literarni prispevke je mogoče prebrati na https://www.karitas.si/rezultati-nagradnega-natecaja-za-odgovoren-odnos-do-alkohola/

Vsem sodelujočim in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Mag. Cveto Uršič,
generalni tajnik Slovenske karitas

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter