Exodus TV

Novice

26.9.2020

Slovesna razglasitev glavnega zavetnika koprske škofije, sv. Hieronima

26.9.2020

Papežev pozdrav ob začetku plenarnega zasedanja Sveta Evropskih škofovskih konferenc

26.9.2020

Virtualno srečanje o edukativnem paktu

24.9.2020

Obhajanje Slomškove nedelje 2020

24.9.2020

Glavni romarski shod na Mirenskem Gradu – kvatrnica

Več novic

1. november – praznik vseh svetih

01.11.2010: Cerkev na Slovenskem

SvetnikiV Katoliški Cerkvi 1. novembra obhajamo slovesni in zapovedani praznik vseh svetih. Na Vzhodu je Cerkev praznik obhajala že v 4. stoletju, prek Galije pa se je v 9. stoletju praznovanje razširilo tudi v zahodno Cerkev.

Praznik je izraz vere Cerkve, da so poleg javno razglašenih in zapisanih svetnikov v koledarju svetništvo dosegli tudi drugi neimenovani možje in žene vseh časov.

Na praznik vseh svetih bodo maše po vseh slovenskih župnijah, popoldne pa bodo molitve za verne rajne v cerkvah in na pokopališčih.

Napoved sv. maš slovenskih škofov

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo daroval slovesno sv. mašo v celjski stolnici sv. Danijela ob 10.00. Ob 15.00 bo imel molitve za rajne na celjskem mestnem pokopališču.

Koprski ordinarij msgr. Metod Pirih bo ob 10.00 daroval sv. mašo v rojstni župniji Lokovec, ob 15.00 pa bo maševal in vodil molitev za rajne na pokopališču v Kopru.

Koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo ob 15.00 daroval sv. mašo na pokopališču v Piranu. Sledila bo molitev za rajne.

Ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres bo ob 14.15 pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah vodil molitev, ob 15.00 pa bo v cerkvi Vseh svetih daroval praznično sv. mašo. Po maši bo na duhovniških grobovih opravil molitve za rajne.

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo ob 9.00 daroval sv. mašo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja, ob 20.00 pa bo v cerkvi Vseh svetih na Žalah vodil molitveno srečanje.

Mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger bo ob 10.00 daroval sv. mašo v cerkvi na pokopališču na Pobrežju v Mariboru.

Mariborski upokojeni pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej bo ob 11.00 daroval sv. mašo v župnijski cerkvi pri Sveti Ani v Slovenskih Goricah.

Murskosoboški ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf bo ob 10.00 daroval sv. mašo v murskosoboški stolni cerkvi sv. Nikolaja.

Novomeški ordinarij msgr. Andrej Glavan bo ob 9.00 maševal v novomeški stolni cerkvi sv. Nikolaja, ob 14.00 pa bo praznično sv. mašo daroval v Srebrničah.

TU SŠK

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter