Exodus TV

Novice

18.11.2019

Misijonska razstava v Novem mestu

18.11.2019

V tednu od 17. do 23. novembra 2019 bomo obhajali teden zaporov. Vsako leto se obhaja v okviru Katoliške Cerkve in tudi drugih krščanskih Cerkva ter

15.11.2019

V pripravi na apostolsko potovanje: Cerkev na Tajskem

15.11.2019

Znanstveni posvet ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

14.11.2019

Ob obisku ad limina: Cerkev v ZDA

Več novic

Škof Jamnik bo predaval na Kitajskem in v Južni Koreji

chjdzjudOd 7. do 14. oktobra 2019 bo ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik kot visiting profesor predaval na Katoliški Univerzi v Seulu. Tema enotedenskih predavanj bo Etična vprašanja v neoliberalističn družbi v času globalizazije. Poleg tega bo na željo korejskih študentov predaval še o Izzivih s katerimi se sooča sodobna evropska družba. Zadnja tema predavanj pa bo Vprašanje sprave in miru na korejskem polotoku vluči spravnih procesov v evropi in sloveniji.

V ponedeljek 7. oktobra se bo škof Jamnik srečal s škofom Benediktom Sonom, ki je odgovoren za katoliško šolstvo in še posebej Katoliško Univerzo v Seulu.

V petek, 11. oktobra bo imel srečanje pri fr. Luke Jongchul Won, predsedniku Katoliške Univerze v Seulu.

V ponedeljek. 14. oktobra pa se bo srečal seulskim kardinalom Andrew Yeomom, s katerim že več let sodeluje predvsem pri pripravi Mirovnih konferenc na Korejskem polotoku.

Od 14. do 22. oktobra pa bo škof Jamnik na Kitajskem, kjer bo kot gostujoči profesor predaval v Pekingu, nato pa se bo udeležil in predaval na Mednarodni konferenci v Macau, ki bo potekala od 16. do 19. oktobra. Konferenco organizirata edina katoliška univerza na Kitajskem Univerza Svetega Jožefa in Macau Ricci Institute ob praznovanje svoje 20. obletnice ustanovitve.

Tema konference boIn actione contemplativus – Contemplation, Mission and Martyrdom, na kateri bo škof Jamnik predaval o temi Krščansko pričevanje-življenje in kontemplacija ter o temi Macau-svilna pot ter etična vprašanja in dialog med religijami.

Dr. Jamnik se bo srečal z dekanom fakultete Religiozne študije na Univerzi Svetega Jožefa, Stephenom Morganom, predsednikom Macau Ricci Inštitua Stephanom Rothlinom, Zhang Quan Yi ter Paul John Wangom in s profesorji iz drugih azijskih držav, ki bodo sodelovali na konferenci (Japonska, Filipini, Laos, Vietnam, Kambodža, Taiwan).

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter