Exodus TV

Novice

18.11.2019

Misijonska razstava v Novem mestu

18.11.2019

V tednu od 17. do 23. novembra 2019 bomo obhajali teden zaporov. Vsako leto se obhaja v okviru Katoliške Cerkve in tudi drugih krščanskih Cerkva ter

15.11.2019

V pripravi na apostolsko potovanje: Cerkev na Tajskem

15.11.2019

Znanstveni posvet ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

14.11.2019

Ob obisku ad limina: Cerkev v ZDA

Več novic

Ob 75-letnici rojstva prof. Zupeta izšel zbornik: »Janez Zupet. Življenje, posvečeno Besedi«

jgfjgOb 75-letnici rojstva prof. Janeza Zupeta so zbornik o njem: »Janez Zupet. Življenje, posvečeno Besedi«, najprej v nedeljo, 13. oktobra, predstavili v avditoriju Škofijske gimnazije Vipava, zatem pa še v ponedeljek, 14. oktobra, v knjigarni Celjske Mohorjeve na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Predstavitev zbornika v Vipavi
V avditoriju Škofijske gimnazije Vipava je v nedeljo, 13. oktobra, zvečer, potekala ob 75-letnici rojstva prof. msgr. Janeza Zupeta predstavitev zbornika: »Janez Zupet. Življenje, posvečeno Besedi«. Na prireditvi so sodelovali: koprski škof Jurij Bizjak; vipavski župan g. Goran Kodelja; dr. Anton Štrukelj, urednik zbornika; ga. Ana Pucihar, sestra g. Janeza Zupeta; vokalna skupina Segno; moški pevski zbor Župnije sv. Štefana Vipava.

Predstavitev zbornika v Ljubljani
Ob 75. obletnici rojstva msgr. Janeza Zupeta (1944―2016) je bil v ponedeljek, 14. oktobra, v knjigarni Celjske Mohorjeve na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani predstavljen spominski zbornik Življenje, posvečeno Besedi, ki je izraz hvaležnosti njemu in Bogu zanj - za duhovnika, prevajalca, profesorja, vzgojitelja, publicista, predanega snovalca prevodov filozofskih in teoloških del, med drugim tudi Svetega pisma, in urednika Mohorjeve zbirke Religiozna misel. Gostje predstavitve so bili: ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore; dr. Anton Štrukelj, urednik; Ana Pucihar, sestra Janeza Zupeta; Krištof Zupet, brat Janeza Zupeta in Jože Faganel.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TV



SVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter