Exodus TV

Novice

13.7.2020

Afrika: 50 milijonov oseb lahko pade v skrajno revščino

12.7.2020

Usmiljenje. Evangelij in znamenja časa

11.7.2020

V Nemčiji slovo od Georga Ratzingerja. Sporočilo Benedikta XVI.

11.7.2020

Mari Jože Osredkar na simpoziju SAZU-ja: Sprejemanje drugačnosti

11.7.2020

Ob 30. Obletnici Kočevskega Roga: 1990 – 8.julij - 2020

Več novic

Sporočilo za javnost glede nedavne založniške pobude in duhovniškega celibata

Tiskovni urad Svetega sedežaMatteo Bruni, direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža, je v odgovoru na vprašanja novinarjev v zvezi z nedavno založniško pobudo in duhovniškim celibatom, podal izjavo.

Izjava
Stališče svetega očeta glede celibata je znano. Med pogovorom z novinarji med povratkom iz Paname je papež Frančišek zatrdil: »Na misel mi prihajajo besede sv. Pavla VI.: "Raje dam življenje, kot da bi spremenil zakon o celibatu."« In k temu je papež dodal: »Osebno mislim, da je celibat dar za Cerkev in se ne strinjam s tem, da bi celibat dovolili kot možnost. Ne. Lahko pa bi obstajala kakšna možnost v zelo oddaljenih krajih… mislim na pacifiških otokih [...] ko bi šlo za pastoralne potrebe, tam, pastir mora misliti na vernike«.

Glede načina, kako se tovrstna vsebina vključuje v splošno delo nedavne sinode o področju Panamazonije in tamkajšnji evangelizaciji, pa je sveti oče zatrdil: »Všeč mi je bilo, da nismo zapadli v suženjstvo teh selektivnih skupin, ki hočejo samo videti, kaj se je odločilo o tej ali o oni znotraj cerkveni točki in s tem zanikajo celostnost sinode, ki vsebuje diagnozo, ki smo jo napravili za štiri razsežnosti« (pastoralno, kulturno, družbeno in ekološko).

vir: https://www.vaticannews.va/

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter