Exodus TV

Novice

15.2.2020

Pripoved Toneta Planinška: Sprejel sem Božjo ljubezen

14.2.2020

Kardinal Bassetti in msgr. Cacucci o srečanju škofov Sredozemlja

13.2.2020

Querida Amazonia, papeževa spodbuda za Cerkev z amazonskim obrazom

13.2.2020

Podeljevanje zakramentov vernikom drugih cerkva in cerkvenih skupnosti

12.2.2020

Pridiga škofa Petra Štumpfa ob godu lurške Matere Božje na Brezjah ob svetovnem dnevu bolnikov

Več novic

Pri papežu Frančišku iraški predsednik Barham Salih

Papež Frančišek in iraški predsednik Barham SalihSveti oče se je srečal z iraškim predsednikom Salihom. V ospredju je bila sedanja situacija v Iraku, govorilo pa se je tudi o navzočnosti kristjanov v državi, kot piše v izjavi Tiskovnega urada Svetega sedeža.

Andreja Červek – Vatikan

Papež Frančišek je danes, 25. januarja 2020, v avdienco sprejel iraškega predsednika Barhama Saliha, ki se je zatem srečal še s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom, in Paulom Richardom Gallagherjem, tajnikom za odnose z državami.

Med pogovori so bili izpostavljeni dobri bilateralni odnosi. Zaustavilo se je pri aktualnih izzivih države, pomembnosti pospeševanja stabilnosti in procesov rekonstrukcije, pri čemer se je spodbudilo pot dialoga in iskanje ustreznih rešitev v korist državljanov in v spoštovanju narodne suverenosti.

V nadaljevanju je bila izpostavljena pomembnost ohranjanja zgodovinske navzočnosti kristjanov v državi, katere sestavni del so, in pomemben prispevek, ki ga prinašajo k rekonstrukciji družbenega tkiva, pri tem pa je bila poudarjena potreba po zagotavljanju njihove varnosti in mesta v prihodnosti Iraka.

Ob koncu se je zaustavilo še pri različnih konfliktih in velikih humanitarnih krizah, ki pestijo regijo, pri čemer je bila izpostavljena pomembnost dosedanjih naporov, s podporo mednarodne skupnosti, za ponovno vzpostavitev zaupanja in mirnega sobivanja.

vir: https://www.vaticannews.va/

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter