Exodus TV

Novice

28.3.2020

Slovenski redovniki in redovnice v izrednem času so na razpolago po telefonu za pastoralni pogovor

28.3.2020

Kako prejemamo duhovno obhajilo

27.3.2020

Anja Kastelic: Pismo Bratstvu Veselje evangelija ob epidemiji COVID-19

27.3.2020

Duhovne spodbude katoliškim vernikom v času koronavirusa

26.3.2020

Papež Frančišek bo v petek, 27. marca, ob 18. uri podelil evharistični blagoslov Urbi et Orbi s popolnim odpustkom - Prenos na Exodus TV

Več novic

Srečanje škofov v Bariju na temo Sredozemlje kot meja miru

asfsdfOd 19. do 23. februarja 2020 bo italijanskem mestu Bari potekalo srečanje škofov iz držav, ki so povezane s Sredozemskim morjem na temo Sredozemlje kot meja miru. Sklepno sveto mašo, ki bo v nedeljo, 23. februarja 2020, bo daroval sveti oče Frančišek. V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se bosa dogodka udeležila mariborski nadškof metropolit in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl ter upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

Gostitelj srečanja bo predsednik Italijanske škofovske konference (CEI) nj. em. kard. Gualtiero Bassetti, ki je poudaril, da dogodek ne bo znanstveno-kulturni posvet, ampak bo prav posebno srečanje, morda celo edinstveno, ki želi podčrtati pristen način življenja Cerkve, da naglasi težave in pričakovanja sredozemskih narodov. Kardinal Bassetti je izrazil prepričanje, da bodo udeleženci sprejeli izzive Svetega Duha, da se bodo iskreno pogovarjali in si izmenjali skupne izkušnje.

Več na spletni strani: https://www.mediterraneodipace.it

vir: https://katoliska-cerkev.si/

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter