Exodus TV

Novice

27.5.2020

P. Patton ob ponovnem odprtju cerkva v Sveti deželi

26.5.2020

Pismo svetega očeta ob 25-letnici izida okrožnice Ut unum sint o ekumenizmu

26.5.2020

25 let okrožnice Janeza Pavla II. »Da bi bili eno«

25.5.2020

Laudato si’ – okrožnica, ki po pandemiji usmerja pogled v prihodnost

25.5.2020

Poslanica papeža Frančiška za 54. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja 2020

Več novic

Teden zaporov z naslovom Bodi z menoj

21.11.2010: Cerkev na Slovenskem

Teden zaporov, ki v svetovnem merilu vsako leto poteka v okviru krščanskih Cerkva in skupnosti, bo letos trajal od nedelje, 21. do sobote, 27. novembra 2010.

teden zaporovGeslo Bodi z menoj (prim. Lk 23,42–43) je vzeto iz odlomka nedeljskega evangelija ob začetku tedna zaporov. Evangelij opisuje prizor Kristusa na križu in se navezuje na vsebino tedna zaporov, saj se po mnenju organizatorjev »prepletata zlomljen svet in čudežna Božja ljubezen. Na kraju, kjer se zdita osamljenost in ločenost nepremagljivi, zaslišimo Jezusove besede spokorjenemu hudodelcu: »Z menoj boš v raju«, ki v osamljenega in zlomljenega človeka vnašajo upanje«.

Organizatorji in prostovoljci želijo javnost opozoriti na potrebe zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike. Namen tedna je spodbuditi ljudi k okrepitvi in utrditvi upanja tudi s pomočjo molitve in konkretnih prostovoljnih akcij, ki jih organizira Zaporniški vikariat.

V Zaporniškem vikariatu skupaj z zaporniškim vikarjem g. Robertom Friškovcem deluje okrog 30 prostovoljcev, ki spremljajo zapornike. Njihovo poslanstvo je osredotočeno na posredovanje pozitivnih izkušenj v smislu človeških odnosov, zmanjšanje čustvenih obremenitev, ki so posledica institucije in položaja v njej, razširitev možnosti za komuniciranje in prilagajanje na nove vedenjske vzorce.

V frančiškanski cerkvi na Tromostovju v Ljubljani bo v sredo, 24. novembra 2010, po večerni maši, ki bo ob 19.00, molitev ob tednu zaporov.


Dodatne informacije dobite pri gospodu Robertu Friškovcu, GSM: 041/743–286, e-naslov: robert.friskovec@gov.si ali na spletni strani.

VIR RKC

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter