Exodus TV

Novice

27.5.2020

P. Patton ob ponovnem odprtju cerkva v Sveti deželi

26.5.2020

Pismo svetega očeta ob 25-letnici izida okrožnice Ut unum sint o ekumenizmu

26.5.2020

25 let okrožnice Janeza Pavla II. »Da bi bili eno«

25.5.2020

Laudato si’ – okrožnica, ki po pandemiji usmerja pogled v prihodnost

25.5.2020

Poslanica papeža Frančiška za 54. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja 2020

Več novic

Izid dvojezične slovensko-madžarske izdaje Svetega pisma Nove zaveze

21.11.2010: Lendava

sveto pismoSvetopisemski družbi Slovenije in Madžarske bosta v nedeljo, 21. novembra 2010, ob 10.00 v katoliški cerkvi v Lendavi predstavili dvojezično slovensko-madžarsko Sveto pismo Nove zaveze.

Predstavitve se bodo udeležili murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf, evangeličanski škof in predsednik Svetopisemske družbe Madžarske dr. Imre D. Szebik in evangeličanski škof v Sloveniji mag. Geza Erniša. Na začetku predstavitve bo ekumensko zahvalno bogoslužje, nato pa bosta predstavnika svetopisemskih družb Matjaž Črnivec iz Slovenije in Otto Pecsuk z Madžarske predstavila publikacijo.

Izdaja dvojezičnega Svetega pisma Nove zaveze je sad sodelovanja svetopisemskih družb in predstavlja skupno zgodovino krščanske povezanosti med obema narodoma. Sveto pismo Nove zaveze je po prepričanju obeh ustanov v jedru tako slovenske kot madžarske kulture. Bolj ko ga spoznavamo, bolj odkrivamo svoje evropske korenine in intelektualno dediščino. Uresničeni projekt je tudi znamenje predanosti in priznanja obeh krščanskih Cerkva, kako pomembno se je držati svetopisemskih korenin. Nova zaveza namreč predstavlja zbirko zapisanih skupnih moralnih vrednot ter pripovedi o Jezusu Kristusu in začetkih krščanske vere.


Dodatne informacije dobite pri gospodu Matjažu Črnivcu na sedežu Svetopisemske družbe Slovenije na Ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani, tel. 01/430–62–40, faks: 01/ 430–62–45, e-pošta: info@drustvo-svds.si.
Več na ...
TU SŠK

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter