Exodus TV

Novice

6.7.2020

Vatikan. Poročilo AIF: konkretni rezultati mednarodnega sodelovanja

5.7.2020

Duhovne misli cerkvenih očetov, Benedikta XVI. in papeža Frančiška za 14. nedeljo med letom

4.7.2020

Msgr. Paglia. Pandemija: zaušnica, a tudi priložnost za premislek

4.7.2020

Pokop po vojni pomorjenih žrtev

4.7.2020

Pozitivno mnenje NIJZ in prijava na upravno enoto za župnijska slavja

Več novic

Sveti oče po molitvi in blagoslovu: Prosim vas, da bi voditelji bili sposobni delati za mir!

Papež Frančišek je med tokratno opoldansko molitvijo pozdravil kongovsko skupnost v Rimu.Po molitvi Angel Gospodov in blagoslovu je sveti oče najprej povabil k molitvi za uspeh konference za podporo prihodnosti Sirije in celotne tiste regije. K molitvi je pozval tudi za prebivalce Jemna, predvsem za otroke, ki trpijo zaradi hude humanitarne krize ter za prebivalce zahodne Ukrajine, ki so utrpeli škodo med zadnjimi poplavami.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan
Prosim vas, da bi voditelji bili sposobni delati za mir!

Dragi bratje in sestre, v torek, 30. junija bo potekala 4. konferenca Evropske unije in Združenih narodov za podporo prihodnosti Sirije in širše regije. Molimo za to pomembno srečanje, da se bo izboljšalo dramatično stanje sirskega ljudstva in tudi bližnjih ljudstev, predvsem Libanona, znotraj konteksta težke družbeno politične in ekonomske krize, ki jo je pandemija samo še poslabšala. Pomislite na to, da so lačni otroci, ki nimajo za jesti. Prosim vas, da bi voditelji bili sposobni delati za mir!
Molitev za Jemen in Ukrajino

K molitvi vabim tudi za prebivalce Jemna, tudi tukaj še posebej za otroke, ki trpijo zaradi hude humanitarne krize. Kakor tudi za vse tiste, ki so jih prizadele močne poplave v zahodni Ukrajini, da bodo lahko začutili Gospodovo tolažbo in bratsko pomoč.
Pozdravi

Svoj pozdrav namenjam vsem vam, rimljani in romarji, ki ste prišli iz Italije in drugih držav. Vidim poljsko in nemško zastavo.. Še posebej pozdravljam vse tiste, ki so se danes dopoldne udeležili tukaj v Rimu maše v kongovskem obredu in molili za Demokratično republiko Kongo. Pozdravljam kongovsko delegacijo. Dobri so ti Kongovci.
Opoldanska molitev za praznik sv. Petra in Pavla

Vsem voščim lepo nedeljo. Prosim vas, ne pozabite moliti zame. Dobro kosilo vam želim. Nasvidenje jutri za praznik sv. Petra in Pavla.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter