Exodus TV

Novice

20.9.2020

Pridiga škofa Petra Štumpfa pri sveti maši ob sklepu Stične mladih v Murski Soboti

17.9.2020

Pismo prefekta Kongregacije za bogoslužje in disciplino zakramentov: Z veseljem se vrnimo k evharistiji!

17.9.2020

39. Stična mladih v 34 krajih po Sloveniji

14.9.2020

Praznik povišanja Svetega križa

14.9.2020

Koronavirus: Izrael bo ponovno uvedel karanteno

Več novic

Papeževa konkretna pomoč Cerkvi v Libanonu

3a8e4dbc-ab7f-4163-8ab5-9b9352e39d7c.jpgPapež Frančišek je preko Dikasterija v službi celostnega človeškega razvoja poslal donacijo v višini 250 000 eurov Cerkvi v Libanonu.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Sveti oče je preko Dikasterija v službi celostnega človeškega razvoja poslal prvo pomoč v višini 250 000 eurov za potrebe Cerkve v Libanonu v teh težkih trenutkih trpljenja. Ta dar želi biti znamenje pozornosti njegove svetosti do prebivalcev, ki jih je zajela eksplozija v pristanišču Bejruta ter pomeni tudi njegovo očetovsko bližino do tistih, ki so se znašli v bolečinah ter v velikih težavah.

Pomoč je bila posredovana preko apostolske nunciature v Bejrutu in bo služila kot prva pomoč osebam, prizadetim v tej strašni eksploziji, ki je povzročila veliko mrtvih, na stotine tisoče ranjenih in tistih, ki so ostali brez doma, saj je istočasno uničila tako stanovanjske stavbe, cerkve, samostane ter družbene in zdravstvene strukture. V teh nujnih razmerah so se takoj odzvale katoliške strukture, ki so začele preko sprejemnih centrov skupaj z Libanonsko Karitas, Caritas Internationalis in različnimi sestrskimi Karitas nuditi pomoč tistim, ki so ostali brez strehe nad glavo.

Vsi se pridružimo povabilu papeža Frančiška, ki ga je izrazil med splošno avdienco 5. avgusta, torej takoj, ko je zvedel za dejstva: »Molimo za žrtve ter njihove domače. Molimo za Libanon, da bi se lahko s prizadevanjem vseh svojih družbenih, političnih in verskih komponent soočil s tem tragičnim in bolečim trenutkom ter bi s pomočjo mednarodne skupnosti prebrodil težko krizo, v kateri se nahaja.«

vir: https://www.vaticannews.va/

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter