Exodus TV

Novice

20.9.2020

Pridiga škofa Petra Štumpfa pri sveti maši ob sklepu Stične mladih v Murski Soboti

17.9.2020

Pismo prefekta Kongregacije za bogoslužje in disciplino zakramentov: Z veseljem se vrnimo k evharistiji!

17.9.2020

39. Stična mladih v 34 krajih po Sloveniji

14.9.2020

Praznik povišanja Svetega križa

14.9.2020

Koronavirus: Izrael bo ponovno uvedel karanteno

Več novic

Koronavirus: Izrael bo ponovno uvedel karanteno

MIDEAST ISRAEL PANDEMIC CORONAVIRUSŠtevilo okužb s koronavirusom po svetu narašča. Nekatere države se pripravljajo na novo karanteno.

Andreja Červek – Vatikan

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) imamo v zadnjih dneh rekordno število okužb s koronavirusom. Po svetu je skoraj 29 milijonov primerov koronavirusa, medtem ko je za covidom-19 umrlo več kot 920 tisoč oseb. Samo v zadnjih 24-urah je bilo potrjenih 307.000 novih okužb.

Izrael bo s petkom, ko se praznuje judovsko novo leto, ponovno uvedel tritedensko karanteno. V času karantene bodo sicer aktivne nekatere ekonomske dejavnosti, zaprte pa bodo šole, restavracije, trgovski centri in hoteli, za prebivalce pa bodo veljala strožja pravila za premikanje in srečanja. Izraelski premier Netanjahu je dejal, da je cilj karantene »preprečiti širjenje okužb«. »Vem, da bodo ukrepi od vseh zahtevali visoko ceno. To ne bodo prazniki, kakršnih smo vajeni,« je še zatrdil.

Število okužb s koronavirusom narašča tudi v ZDA, kjer je okuženih že šest in pol milijona oseb. Razmere se slabšajo tudi v Indiji, kjer število okužb narašča že tretji dan zapored in trenutno presega 90.000 primerov. Zaradi bolezni covid-19 je v državi umrlo skoraj 80.000 oseb. Po zadnjih podatkih je situacija stabilna v Evropi, čeprav se je število novih okužb s koronavirusom povečalo v Franciji, Veliki Britaniji in na Portugalskem.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter