Exodus TV

Novice

5.3.2021

Papež Frančišek za novega celjskega škofa imenoval Maksimilijana Matjaža

5.3.2021

Papež že na poti v Irak. Pred odhodom srečal skupino iraških migrantov

5.3.2021

Filoni: Papeževo potovanje v Irak - opogumiti kristjane, spodbuditi sobivanje

4.3.2021

apež: Potovanje v Irak je nov korak proti bratstvu

4.3.2021

Papeževo sporočilo ob predstavitvi okrožnice »Fratelli tutti« v ruščini

Več novic

Kard. Koch: Metropolit Filaret, mož duhovnega preporoda v Beloru

Benedikt XVI. in metropolit FilaretPredsednik Papeškega sveta za pospeševanje enosti kristjanov je metropolitu Veniaminu, patriarhalnemu eksarhu vse Belorusije, poslal pismo, v katerem se spominja metropolita Filareta, ki je ta teden umrl zaradi covida-19.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

»Svetel zgled vere«. S temi besedami se kardinal Kurt Koch, predsednik Papeškega sveta za pospeševanje enosti kristjanov, spominja metropolita Filareta, upokojenega patriarhalnega eksarha vse Belorusije, ki je 12. januarja, v starosti 85 let, umrl po daljšem zdravljenju v bolnišnici zaradi novega koronavirusa. V pismu, naslovljenem na metropolita Veniamina, patriarhalnega eksarha vse Belorusije, je kardinal izrazil svoje sožalje in zagotovil svojo molitev ter se zahvalil Bogu za služenje, ki ga je metropolit opravljal dolga leta.
Mož dialoga

»V času svojega službovanja je metropolit Filaret sodeloval pri preporodu cerkvenega življenja – piše v pismu –, pri obnovi in gradnji novih cerkva ter samostanov. Prav tako je spodbujal versko formacijo in vzgojne programe v Cerkvi v Belorusiji. Bil je mož sprave med kristjani vzhoda in zahoda, posebej pa je okrepil bratske vezi med pravoslavno in katoliško Cerkvijo, saj je gradil rodovitno mrežo duhovnih prijateljstev z mnogimi brati katoličani.« Danes, 15. januarja, je nadškof Tadėvuš Kandrusevič v katedrali v Minsku daroval mašo zadušnico za metropolita Filareta.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter