Exodus TV

Novice

4.3.2021

apež: Potovanje v Irak je nov korak proti bratstvu

4.3.2021

Papeževo sporočilo ob predstavitvi okrožnice »Fratelli tutti« v ruščini

4.3.2021

Papež v Irak: začeti pri Abrahamu, da bi se prepoznali kot bratje

3.3.2021

Papež Frančišek o grešnih nagnjenjih in krepostih. Vera brez dvomov ni mogoča

3.3.2021

Irak: Prihodnost, ki jo je potrebno napisati onkraj razvalin vojn

Več novic

Vpis v slovenske katoliške šole

asdgsadrfV mesecu februarju bodo potekali informativni dnevi za vpis v srednje šole in na fakultete. V letošnjem letu, ko tradicionalnih informativnih dni ne bo mogoče izpeljati v živo, vse duhovnike, ki ste v stiku z mladimi, ko se odločajo o svojem nadaljnjem izobraževanju, še posebej vabimo, da jih opozorite na možnost šolanja v katoliških vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Na področju srednjih šol delujejo Gimnazija Želimlje, Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška (Maribor), Škofijska gimnazija Vipava in Škofijska klasična gimnazija (Ljubljana). Ob vsaki od omenjenih gimnazij deluje tudi dijaški dom, ki šolanje omogoča dijakom, ki bi se iz oddaljenejših krajev težje dnevno vozili k pouku.

Na področju univerzitetnega študija lahko na Katoliškem inštitutu (Ljubljana) študentje obiskujejo program poslovnih ved (ekonomije in prava), članica Univerze v Ljubljani pa je seveda tudi Teološka fakulteta.

Namesto običajnih obiskov ustanov, ki bi v živo običajno potekali sredi februarja, bodo na vseh ustanovah pripravljali različne spletne dogodke. Vabimo vas, da pozorno in z naklonjenostjo obravnavate obvestila in vabila, ki bi jih prejeli s strani omenjenih ustanov ter njihova sporočila ustrezno posredujete mladim, ki bi jih želeli spodbuditi k razmisleku o vpisu na te ustanove. Seveda ste lepo vabljeni, da tudi sami spremljate delo katoliških šol preko njihovih spletnih strani in socialnih omrežij. Vse informacije bodo zbrane tudi na naslovu https://solstvo.rkc.si.

Hvala za vaše delo na področju vzgoje mladih in obilo blagoslova pri njem tudi v prihodnje,

Msgr. dr. Franc Šuštar,
predsednik Komisije za šolstvo pri SŠK

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter