Exodus TV

Novice

15.4.2021

Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in Konferenca evropskih cerkva (CEC) pripravila skupno izjavo ob 20. obletnici podpisa Ekumenske listine

15.4.2021

Papež Frančišek: Terezija Avilska, zgled vloge žene v Cerkvi in družbi

14.4.2021

Pred 35. leti Janez Pavel II. kot prvi papež obiskal rimsko sinagogo

14.4.2021

»Znotraj Vatikana«: Državno tajništvo

13.4.2021

Mednarodni teološki simpozij o fundamentalni teologiji duhovništa

Več novic

Papeževo sporočilo ob predstavitvi okrožnice »Fratelli tutti« v ruščini

Papež Frančišek podisuje okrožnico Fratelli tutti na grobu sv. Frančiška, 3. oktober 2020Danes je v Moskvi potekala predstavitev okrožnice »Fratelli tutti« v ruskem jeziku. Ob tej priložnosti je posebno sporočilo napisal tudi papež Frančišek.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

Dragi bratje in sestre,
kot lepo in veselo presenečenje sem sprejel novico, da je bila okrožnica Fratelli tutti prevedena v ruščino in bo predstavljena v Moskvi, v kulturnem centru »Pokrovcskie vorota«. Tako je postala dostopna velikemu številu mož in žena dobre volje, ki se bodo želeli spoprijeti s tem besedilom.

Prav tako razveselilo in dotaknilo se me je dejstvo, da je za prevod v ruski jezik poskrbel Muslim International Forum (Muslimanski mednarodni forum). Menim, da bi bila premišljevanje in dialog o tej okrožnici lahko v pomoč ne le Ruski federaciji, kjer je dialog med kristjani in muslimani poklican rasti, ampak človeški družini kot celoti. V globaliziranem in medsebojno povezanem svetu, v katerem živimo, ima namreč dejanje, storjeno na enem koncu, posledice na vseh drugih koncih.

Poleg tega zaupam, da bo odprto in odkrito soočenje glede tematik v okrožnici Fratelli tutti pripomoglo k dialogu med verstvi. Bratstvo se namreč rodi iz dejstva, da prepoznamo enega in edinega Očeta. In če smo vsi otroci enega Očeta, se lahko torej imenujemo bratje in kot takšni predvsem živimo.

S tem občutjem hvaležnosti vsem želim, da bi rodovitno poglobili to besedilo in bi vam koristilo za osebno in družbeno življenje.
Iz Vatikana, 17. februar 2021, pepelnična sreda

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter