Exodus TV

Novice

17.6.2021

Papež sklenil cikel katehez o molitvi: Jezus moli za nas

17.6.2021

Veleblagovnica solidarnosti za pomoč družinam v stiski

11.6.2021

Duhovne misli cerkvenih očetov, Benedikta XVI. in papeža Frančiška za praznik Srca Jezusovega

11.6.2021

124. redna seja Slovenske škofovske konference in srečanje s predsednikom republike na svečanem kosilu ob 30.obletnici države

7.6.2021

Papež Frančišek imenoval msgr. Ivana Jurkoviča za apostolskega nuncija v Kanadi

Več novic

Pri papežu latvijski predsednik Egils Levits

Latvijski predsednik Egils Levits in papež FrančišekS svetim očetom se je srečal latvijski predsednik Egils Levits. Pogovori so tekli o prispevku katoliške Cerkve na področju humanizma ter zaščite človekovega dostojanstva.

Andreja Červek – Vatikan

V ponedeljek, 10. maja 2021, je papež Frančišek v vatikanski apostolski palači sprejel v avdienco latvijskega predsednika Egilsa Levitsa, ki se je zatem srečal tudi z državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom in monsinjorjem Paulom Richardom Gallagherjem, tajnikom za odnose z državami.

Med pogovori je bilo izraženo zadovoljstvo ob dobrih bilateralnih odnosih, pri čemer se je spomnilo na stoletnico diplomatskih odnosov med Svetim sedežem in Latvijo. Izpostavljen je bil temeljni prispevek krščanske vere in katoliške Cerkve k pospeševanju pristnega humanizma, odprtega za duhovno razsežnost, ter k zaščiti dostojanstva človeka in družine.

V nadaljevanju pogovorov se je zaustavilo pri vprašanjih skupnega interesa tako na mednarodnem kot regionalnem področju, pri tem pa se je poudarilo pripravljenost za sodelovanje pri iskanju skupnega dobrega in za pospeševanje kulture, ki podpira mir in bratstvo med narodi.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter