Exodus TV

Novice

17.6.2021

Papež sklenil cikel katehez o molitvi: Jezus moli za nas

17.6.2021

Veleblagovnica solidarnosti za pomoč družinam v stiski

11.6.2021

Duhovne misli cerkvenih očetov, Benedikta XVI. in papeža Frančiška za praznik Srca Jezusovega

11.6.2021

124. redna seja Slovenske škofovske konference in srečanje s predsednikom republike na svečanem kosilu ob 30.obletnici države

7.6.2021

Papež Frančišek imenoval msgr. Ivana Jurkoviča za apostolskega nuncija v Kanadi

Več novic

Dovoljeno zborovsko petje pri bogoslužju

adcaSlovenski škofje so v navodilih, ki veljajo od 14. maja 2021 sklenili, da je od 14. maja 2021 dovoljeno zborovsko in ljudsko petje pri bogoslužju. Cerkveno ljudsko in zborovsko petje je dovoljeno pod pogojem, da imajo vsi pevci maske in med seboj ohranjajo razdaljo 1,5 metra, razen med člani skupnega gospodinjstva.

V Katoliški cerkvi si prizadevamo, da tudi po končani epidemiji COVID-19 neokrnjeno delujejo vsi cerkveni mešani, mladinski in otroški zbori ter vse vokalno-instrumentalne skupine. Zato pozivamo in vabimo vse župnike in zborovodje, da vzdržujejo redne stike s svojimi pevci ter pričnejo s skupnimi vajami ob spoštovanju vseh predpisanih preventivnih ukrepov. Cerkveni pevski zbori naj, glede na epidemiološke razmere,  čim prej začnejo s sodelovanjem pri bogoslužju.

Dr. Tadej Jakopič
Tiskovni predstavnik SŠK

vir: https://katoliska-cerkev.si/

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter