Exodus TV

Novice

17.6.2021

Papež sklenil cikel katehez o molitvi: Jezus moli za nas

17.6.2021

Veleblagovnica solidarnosti za pomoč družinam v stiski

11.6.2021

Duhovne misli cerkvenih očetov, Benedikta XVI. in papeža Frančiška za praznik Srca Jezusovega

11.6.2021

124. redna seja Slovenske škofovske konference in srečanje s predsednikom republike na svečanem kosilu ob 30.obletnici države

7.6.2021

Papež Frančišek imenoval msgr. Ivana Jurkoviča za apostolskega nuncija v Kanadi

Več novic

Pozdrav Marike Mikolič škofu Matjažu v imenu vernega ljudstva celjske škofije in Slovenskega bibličnega gibanja

sfgsrSpoštovani gospod škof Maksimilijan!

V imenu vernikov celjske škofije Vam ob današnjem škofovskem posvečenju iskreno čestitam in Vas prisrčno pozdravljam.
Postali ste naš pastir. Že v Vašem prvem pozdravnem pismu po imenovanju ste nas vernike prosili, naj semočno povežemo med seboj v prošnji k Svetemu Duhu, da bi se vsi prepoznali kot deli Kristusovega Telesa – kot občestvo žive Cerkve. Želimo si takšnega občestva. Z veliko hvaležnostjo in veselim pričakovanjem v srcu Vam v imenu nas vseh zagotavljam vso našo podporo in molitveno povezanost. Želim Vam, da bi Bog, naš usmiljeni in ljubeči Oče, po Vas, spoštovani gospod škof Maksimilijan in po Vašem poslanstvu poveličal svoje ime, kot je zapisano v Vašem škofovskem geslu.

Prinašam Vam tudi najlepše želje in prisrčna voščila v imenu Zavoda Biblično gibanje in še posebej v imenu Biblične šole Evangelii Gaudium. Povezuje nas velika ljubezen do Božje besede. Pod Vašim vodstvom je Biblično gibanje v zadnjih nekaj letih doživelo nov razcvet, prenovljena revija Božja beseda danes je vstopila v mnoge domove. Vaša ljubezen in navdušenje nad Božjo besedo se širita na mnoge; hvala Bogú so tudi dobre stvari nalezljive. V Biblični šoli smo zelo veseli in počaščeni, da smo lahko zbirali darove za Vaš mašni plašč in mitro, spoštovani celjski škof Maksimilijan Matjaž. Naj Vas spominjata na našo povezanost v Besedi in na Jezusovo obljubo: »Če ostanete v moji besedi, ste resnično moji učenci, in spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.« (Jn 8, 31-32)

Naj Vas Gospod blagoslavlja pri Vašem poslanstvu na priprošnjo Vašega nebeškega zavetnika svetega Maksimilijana Celjskega!

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter