Exodus TV

Novice

19.9.2021

V Stični potekala 40. Stična mladih

19.9.2021

Msgr. Slavko Rebec o tridnevnem srečanju predstavnikov za katehezo pri evropskih škofovskih konferencah

19.9.2021

Varšava: za blažena razglašena kard. Wyszynski in s. Elizabeta Czacka

19.9.2021

Vprašanja in odgovori ob razlagi vladnega odloka o izpolnjevanju PCT-pogojev za opravljanje verske dejavnosti

6.9.2021

Bogata oznanila papeža Frančiška po molitvi Angel Gospodov

Več novic

Logotip in geslo papeževega apostolskega potovanja na Slovaško

Logotip papeževega apostolskega potovanja na Slovaško, ki bo potekalo pod geslom: »Z Marijo in Jožefom na poti k Jezusu«.Logotip vsebuje geslo papeževega potovanja na Slovaško, ki se glasi: »Z Marijo in Jožefom na poti k Jezusu«. Spodaj je znotraj srca upodobljena cesta, ki simbolizira pot proti križu, ki ponovno kliče k ljubezni do Jezusa, sv. Jožefa in Device Marije, zavetnice Slovaške. Sedem zvezd nakazuje ime, ki ga ljudska pobožnost daje Devici: »Naša Gospa sedmih žalosti«. Logotip vsebuje belo, modro in rdečo barvo slovaške zastave ter belo in rumeno vatikanske države.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Geslo potovanja na Slovaško se glasi: »Z Marijo in Jožefom na poti k Jezusu«.

Devica Marija, Božja Mati, je ljubila Jezusa Kristusa z vsem srcem in mu je vedno stala ob strani ne glede na nevarnosti ali bolečine. Slovaški verniki zelo častijo Žalostno Mater in že stoletja kličejo njeno pomoč.

Papež Frančišek je v apostolskem pismu Patris Corde usmeril pozornost na Jožefovo očetovsko srce, katerega zgled vabi, da se obrnemo na Jezusa in ga vsak dan iščemo. Sveta družina spodbuja, da napredujemo po poti k Jezusu.

Tematika izraža molitev, da bi obisk papeža Frančiška na Slovaškem okrepil vero in obnovil željo hoditi po korakih Gospoda Jezusa, ki »ni prišel, da bi mu stregli, temveč da bi stregel in dal svoje življenje« (Mt 20,28).

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter