Exodus TV

Novice

19.9.2021

V Stični potekala 40. Stična mladih

19.9.2021

Msgr. Slavko Rebec o tridnevnem srečanju predstavnikov za katehezo pri evropskih škofovskih konferencah

19.9.2021

Varšava: za blažena razglašena kard. Wyszynski in s. Elizabeta Czacka

19.9.2021

Vprašanja in odgovori ob razlagi vladnega odloka o izpolnjevanju PCT-pogojev za opravljanje verske dejavnosti

6.9.2021

Bogata oznanila papeža Frančiška po molitvi Angel Gospodov

Več novic

Papež Frančišek pred srečanjem COP26 spodbuja vernike k obhajanju Časa stvarstva

Čas stvarstvaČas stvarstva poteka od 1. septembra do 4. oktobra, ko je praznik sv. Frančiška Asiškega. Nedavno poročilo Združenih narodov pojasnjuje, da je potrebno takojšnje ukrepanje in zato lahko vsi kristjani živijo svojo vero tako, da pred srečanjem COP26 še bolj podprejo naš skupen dom. To so glavni poudarki sporočila za javnost Dikasterija v službi celostnega človeškega razvoja.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Nekaj tednov pred srečanjem svetovnih voditeljev na 26. konferenci Združenih narodov o klimatskih spremembah je papež Frančišek povabil vse kristjane, da se kesajo in začnejo med Svetovnim ekumenskim časom stvarstva delovati za naš skupen dom.

Med zadnjo opoldansko molitvijo Angel Gospodov je sveti oče izjavil, da »krik zemlje in krik revežev postajata vedno močnejša in alarmantna«. Vse katoličane je povabil naj začnejo z odločilnim in nujnim delovanjem za preoblikovanje te krize v priložnost.

Nedavno poročilo Združenih narodov o podnebju pojasnjuje, da podnebna kriza že prizadeva prvine stvarstva in da se za človeštvo že iztega čas, ko še lahko prepreči še hujše posledice ekološke in klimatske krize. Poročilo trdi, da je »človek vplival na globalno segrevanje v tako hitrem ritmu kot ni v zadnjih 2000 letih«.

Papež Frančišek v svojem video namenu za september vabi vse nas, da se vprašamo o svojem načinu življenja in se usmerimo proti »stilom življenja, ki so bolj preprosti in spoštljivi do okolja«.

Prvi korak na tej poti je udeležba pri Času stvarstva, obhajanje vsakoletne molitve in delovanja za naš skupni dom. Ker kristjani predstavljajo več kot 25% svetovnega prebivalstva, imajo zares možnosti, da v naslednjim petih tednih spremenijo na bolje svoje skupnosti in svet.

Srečanje COP26, ki se bo začelo 31. oktobra, je tudi za katoličane ključni trenutek, da branijo najbolj ranljive s podpisom peticije »Zdrav planet, zdravi ljudje«, s katero se vabi svetovne voditelje, da se začnejo zavzemati za skrb Božjega stvarstva.

vir:https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter