Exodus TV

Novice

19.9.2021

V Stični potekala 40. Stična mladih

19.9.2021

Msgr. Slavko Rebec o tridnevnem srečanju predstavnikov za katehezo pri evropskih škofovskih konferencah

19.9.2021

Varšava: za blažena razglašena kard. Wyszynski in s. Elizabeta Czacka

19.9.2021

Vprašanja in odgovori ob razlagi vladnega odloka o izpolnjevanju PCT-pogojev za opravljanje verske dejavnosti

6.9.2021

Bogata oznanila papeža Frančiška po molitvi Angel Gospodov

Več novic

Bogata oznanila papeža Frančiška po molitvi Angel Gospodov

Papež Frančišek vodi vsako nedeljo in praznik opoldansko molitvijo Angel Gospodov z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra.Po molitvi in blagoslovu je papež Frančišek najprej omenil, da je bil včeraj v Catamarci v Argentini razglašen za blaženega Mamerto Esquiú. Sveti oče je nadalje dejal, da v teh razgretih trenutkih, ko Afganistanci iščejo zatočišče, moli za najbolj ranljive. Zatem je Judom voščil za njihovo novo leto ter napovedal, da bo v nedeljo, 12. septembra, začel romanje. Najprej bo vodil zaključek Mednarodnega evharističnega kongresa v Budimpešti, zatem pa v štirih dneh opravil številne obiske na Slovaškem

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Novi blaženi Mamerto Esquiú
Včeraj je bil v Catamarci v Argentini razglašen za blaženega Mamerto Esquiú, frančiškan in škof Córdobe. Končno kakšen blaženi Argentinec! Bil je goreč oznanjevalec Božje Besede pri graditvi cerkvene skupnosti in tudi civilne. Njegov zgled naj nam vedno pomaga združevati molitev in apostolat ter služiti miru in bratstvu. Aplavz novemu blaženemu!

Molitev za Afganistan
V teh razgretih trenutkih, ko Afganistanci iščejo zatočišče, molim za najbolj ranljive. Molim, da bi številne države sprejele in zaščitile tiste, ki iščejo novo življenje. Molim tudi za notranje brezdomce, da bi imeli potrebno pomoč in zaščito. Da bi lahko mladi Afganistanci prejeli formacijo, dobrino, ki je bistvena za človekov razvoj in da bi lahko vsi Afganistanci, tako v domovini kot na poti, kakor tudi v državah, ki so jih sprejele, živeli v dostojanstvu, miru in bratstvu s svojimi bližnjimi.

Papeževo voščilo za judovsko novo leto
V prihodnjih dneh bo judovsko novo leto »Roš hašana« in zatem dva praznika: »Jom kipur – Spravni dan« ter »Sukot – Praznik koč«. Iz srca namenjam svoje voščilo vsem bratom in sestram judovske vere. Naj bo novo leto bogato sadov, miru in dobrega za vse tiste, ki zvesto hodijo v Gospodovi postavi.

Papeževo romanje v Budimpešto in na Slovaško
Prihodnjo nedeljo bom šel v Budimpešto na zaključek Mednarodnega evharističnega kongresa. Moje romanje se bo po maši za nekaj dni nadaljevalo na Slovaškem in se bo zaključilo naslednjo sredo z velikim ljudskim obhajanjem Žalostne Device, zavetnice te dežele. Ti dnevi bodo torej v osrčju Evrope zaznamovani z češčenjem in molitvijo. Medtem ko prisrčno pozdravljam vse, ki pripravljajo to potovanje in se jim zahvaljujem, pozdravljam tiste, ki me pričakujejo in jih tudi jaz želim iz srca srečati, prosim vse, da me spremljate z molitvijo in izročam obiske, ki jih bom opravil, priprošnji številnih junakov vere, ki so v teh krajih med sovražnostjo in preganjanjem pričevali za evangelij. Naj pomagajo tudi danes pričevati Evropi ne toliko z besedami, ampak bolj z dejanji dela usmiljenja in gostoljubnosti Gospodovo dobro oznanilo, da nas ljubi in nas rešuje. Hvala.

Bogoslužni spomin Matere Terezije
Danes je bogoslužni spomin sv. Terezije iz Kalkute, za vse Matere Terezije. Močan aplavz! Svoj pozdrav namenjam vsem misijonarkam dejavne ljubezni, ki si po vsem svetu prizadevajo s pogosto junaškim služenjem. Pri tem mislim tudi na sestre iz hiše Marijin dar tukaj v Vatikanu.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter