Exodus TV

Novice

25.11.2021

Na Klicu dobrote zbrali že 217.950 EUR

25.11.2021

Murska Sobota - srečanje škofa Petra Štumpfa s predsednikom vlade Janezom Janšo

24.11.2021

V času epidemije zaščitimo zdravje vseh ljudi

24.11.2021

Sveti oče se je zasebno srečal z italijanskimi škofi

24.11.2021

Umrl brat Jean-Pierre, zadnji menih iz Tibhirina

Več novic

Sveti oče se je zasebno srečal z italijanskimi škofi

Papež Frančišek na odprtju 74. plenarnega zasedanja Italijanske škofovske konference, 24. maj 2021Papež Frančišek se je v ponedeljek, 22. novembra, popoldan v rimskem hotelu Ergife srečal z italijanskimi škofi ob začetku njihovega 75. izrednega plenarnega zasedanja.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

Pogovor je potekal za zaprtimi vrati, v sporočilu za javnost Tiskovnega urada Svetega sedeža pa je zapisano, da je papež Frančišek škofom ob prihodu podaril vizitko s podobo Dobrega Pastirja in z »Blagri škofa«.

Plenarno zasedanje, ki bo potekalo do 25. novembra, je v prvi vrsti namenjeno sinodalni poti Cerkve v Italiji. Poleg tega pa bodo škofje razmišljali še o dveh tematikah: to sta reforma VI. knjige Zakonika cerkvenega prava in usklajevanje Smernic in norm za semenišča Italijanske škofovske konference v luči dokumenta »Ratio fundamentalis institutionis sacerdotalis« (Dar duhovniškega poklica).

Uvodni govor bo imel v torek, 23. novembra, dopoldan kardinal Gualtiero Bassetti, predsednik Italijanske škofovske konference. Kardinal Mario Grech, generalni tajnik škofovske sinode, bo zatem spregovoril o sinodalni poti, temu pa bo sledila razprava v dvorani. Delo se bo nadaljevalo po študijskih skupinah, v katerih bodo škofje govorili o izhodiščih, ki jih bo v svojem govoru predstavil msgr. Erio Castellucci, podpredsednik Italijanske škofovske konference, na temo »Oznanjati evangelij v času obnavljanja. Sinodalna pot v Italiji.«

V četrtek, 25. novembra, bo kardinal Bassetti predstavil zaključno sporočilo na tiskovni konferenci, ki jo bo mogoče spremljati tudi v živo na YouTube kanalu Italijanske škofovske konference.

vir: https://www.vaticannews.va/

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter