Exodus TV

Novice

23.1.2023

Molitveno bogoslužje v evangeličanski cerkvi v Ljubljani: Razpnimo jadra, dan nas Sveti Duh poveže v občestvo ljubezni

23.1.2023

Katehetski simpozij 2023: Katehet – odrasli med odraslimi

19.1.2023

Molitev za edinost kristjanov v Mariboru

19.1.2023

Predsednik SŠK sprejel brata Jeana Patricka iz Taizéjske skupnosti

18.1.2023

Teden molitve za edinost 2023: »Naučite se delati dobro, skrbite za pravico« (Iz 1,17)

Več novic

Sudanski škofje pozivajo k prizadevanju za mir in varnost

V Sudanu se vrstijo protestiPredsednik Sudanske škofovske konference je pozval k prizadevanju za mir v Sudanu, ki se po odstopu predsednika vlade in množičnih protestih nahaja v veliki politični krizi.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

Po odstopu premierja Abdale Hamdoka, ki je priznal, da mu ni uspelo oblikovati civilne vlade, v Sudanu vlada napeto vzdušje. Država se po vojaškem udaru, s katerim je bil premier odstavljen, nato pa pod pritiskom mednarodne skupnosti ponovno postavljen na položaj, ter po ljudskih protestih, ki se še nadaljujejo, nahaja v situaciji, ki jo lahko pahne v prepad. Po nekaterih poročanjih so sudanske varnostne sile zaradi demonstracij, v katerih je bilo v zadnjih tednih ubitih 60 ljudi, v Kartumu in sosednjih mestih v pripravljenosti z opremo za preprečevanje nemirov. Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je ponovno obsodil nasilje nad protestniki in varnostne sile pozval h kar največji zmernosti. Vpletene strani je spodbudil, naj si še naprej prizadevajo za dialog, s katerim bi dosegli vključujočo, mirno in trajno rešitev.

Po poročanju agencije Fides je predsednik Sudanske škofovske konference in škof škofije El Obeid, msgr. Yunan Tombe Trille Kuku, v tokratnem božično-novoletnem voščilu spomnil, da je »varnost vsakega sudanskega brata in sestre varnost Sudana.« »Ob božiču prosimo za odpuščanje, da bi skupaj s tistimi, ki nas obdajajo, začeli novo stran v življenju; prizadevajmo si, da bi ljubili Boga in druge, kajti kdor ne ljubi, Boga ne pozna.« Poleg tega je škof izrazil upanje, da v novem Sudanu ne bo »sovraštva med plemeni ali rasizma.« Povabil je k molitvi za vse voditelje ter zato, da bi našli rešitev za izhod iz situacije, v kateri se nahaja država.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter