Exodus TV

Novice

23.1.2023

Molitveno bogoslužje v evangeličanski cerkvi v Ljubljani: Razpnimo jadra, dan nas Sveti Duh poveže v občestvo ljubezni

23.1.2023

Katehetski simpozij 2023: Katehet – odrasli med odraslimi

19.1.2023

Molitev za edinost kristjanov v Mariboru

19.1.2023

Predsednik SŠK sprejel brata Jeana Patricka iz Taizéjske skupnosti

18.1.2023

Teden molitve za edinost 2023: »Naučite se delati dobro, skrbite za pravico« (Iz 1,17)

Več novic

Dejavnostna platforma Laudato si’

aeze5trzDejavnostna platforma Laudato si’ je edinstveno sodelovanje med Vatikanom, mednarodno koalicijo katoliških organizacij ter »vsemi moškimi in ženskami dobre volje« (LS 3).

Temelji na prednostih in resničnosti skupnosti po vsem svetu ter vsem omogoča, da sprejmejo »odločno ukrepanje tukaj in zdaj« na skupni poti proti boljši prihodnosti (LS 161).

Nujno je treba ukrepati. Naš Stvarnik je poklical človeško družino za oskrbnico stvarstva, vendar smo ta klic zanemarili. Naš planet, ki je vse bolj vroč, umazan in mrtev, povečuje tveganje trpljenja. Predvsem trpijo najbolj ranljivi.

V tem trenutku kairosa se odzovemo na klic k zdravljenju naših odnosov z Bogom, našimi sosedi in samo Zemljo. S pomočjo dejavnostne platforme Laudato si’ skupaj hodimo po »poti obnove« (LS 202).

Platforma ponuja:
- smernice za načrtovanje Laudato si’, ki jih lahko vaša ustanova, skupnost ali družina uporabi, da prepozna in udejanji vaš odziv na Laudato si’;
- procesno usmerjen pristop, ki se odziva na karizmo vaše institucije, skupnosti ali družine;
- smernice za ukrepe, ki pomagajo graditi boljšo prihodnost v skladu s cilji Laudato si';
- priznanje vašega napredka.

Navdih udeležencev
Ustanove, skupnosti in družine, ki se včlanijo v dejavnostno platformo Laudato si’, lahko dosegajo resničen napredek v smeri trajnosti v celostnem duhu Laudato si’. Kot del naše skupne zaveze, da skupaj gradimo boljšo prihodnost, lokalni voditelji razmišljajo o tem, kako so njihove vrednote povezane s cilji Laudato si’, in pripravljajo načrte za konkretne ukrepe v naslednjem letu.

Dokumente in videoposnetke udeležencev, ki razmišljajo o ciljih Laudato si' ter so že izdelali načrte, si lahko ogledate na spletni strani: https://laudatosiactionplatform.org

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter