Exodus TV

Novice

27.6.2022

Pridiga škofa Andreja Sajeta pri sveti maši za domovino na Polževem

27.6.2022

Papež Frančišek: Dobro moramo delati zaradi služenja in ne zaradi aplavzov

27.6.2022

Kardinal Semeraro med beatifikacijo v Sevilji: Preganjanja niso nekaj preteklega

18.5.2022

Sveti oče Papeškim misijonskim družbam: Vera, pogum, ustvarjalnost

18.5.2022

Duhovnik Gabriel Kavčič v Rimu ubranil doktorsko nalogo iz moralne teologije

Več novic

Sveti oče. Sassoli, človek predanega prizadevanja za skupno dobro

Papež Frančišek in David Sassoli, 26. junij 2021Sveti oče je Alessandri Vittorini, ženi Davida Sassolija, predsednika Evropskega parlamenta, s sožalnim telegramom izrazil svojo bližino ob »bolečini zaradi prezgodnje smrti dragega soproga«.

V sporočilu, ki ga je podpisal državni tajnik kardinal Pietro Parolin, papež soprogi ter otrokoma Livii in Giuliu izreka sožalje in zagotavlja iskreno sožalje ob »velikem žalovanju, ki je prizadelo Italijo in Evropsko unijo.« Sassolija se spominja »kot vernika, ki sta ga vodila upanje in dejavna ljubezen, kompetentnega novinarja in cenjenega človeka institucij, ki si je v okviru svojih javnih dolžnosti umirjeno ter spoštljivo prizadeval za skupno dobro s pravičnostjo in velikodušno predanostjo; jasno in goreče je spodbujal vizijo solidarnosti Evropske skupnosti ter se s posebno skrbnostjo posvečal tistim, ki so zadnji.« Sveti oče moli za pokojnika ter vstalega Gospoda prosi, naj mu podeli večni mir, tistim, ki žalujejo zaradi njegovega odhoda, pa tolažbo srca. Ženi in sorodnikom podeljuje apostolski blagoslov.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter