Exodus TV

Novice

23.11.2022

Pohod od Sloma do Olimja na Slomškov rojstni dan

23.11.2022

Teden Karitas 2022

20.11.2022

Praznik Kristusa, Kralja vesoljstva

20.11.2022

Škofa Andrej Saje in Maksimilijan Matjaž obiskala srbskega patriarha Porfirija

16.11.2022

Rdeča sreda – dan posvečen ozaveščanju o preganjanih kristjanih

Več novic

Septembra v Assisiju srečanje Frančiškova ekonomija

2020.11.19 Economy of FrancescoSrečanje Frančiškova ekonomija (The Economy of Francesco) bo potekalo od 22. do 24. septembra v Assisiju. Do sedaj se je prijavilo že približno sto udeležencev iz okoli 70 držav.

Andreja Červek – Vatikan

Dogodek, ki je nastal na pobudo papeža Frančiška, povezuje mlade ekonomiste in podjetnike, ki želijo skupaj razmišljali o novem načinu razumevanja ekonomije, pri tem pa slediti duhu sv. Frančiška Asiškega in smernicam okrožnice Laudato si'. V ospredju je prav tako vsebina okrožnice Fratelli tutti in njeno vnašanje v vsakdanje družbeno življenje. V središču razprav so pomembne teme, kot so delo, finance, vzgoja in izobraževanje ter umetna inteligenca. Prijave so odprte do 31. marca 2022 na povezavi https://francescoeconomy.org/it.

Kot pravi asiški nadškof Domenico Sorrentino, se »samo z vlaganjem v skupno ekonomijo, ki jo bolj pozorna do človeka kot denarja, postavljajo temelji za gradnjo sveta, ki je manj neuravnotežen in manj izpostavljen napetostim, konfliktom in vojnam«. V zadnjih dveh letih je zaradi pandemije srečanje Frančiškova ekonomija potekalo po spletu, a kot dodaja Sorrentino, ki je predsednik organizacijskega odbora, danes čutimo težo vojne v Ukrajini, ki po nadškofovih besedah dokazuje, »da se je naš sistem zmotil«.

Temu pritrjuje tudi Luigino Bruni, strokovnjak za politično zgodovino in prav tako del organizacijske skupine: »Ti izzivi človeštva nam govorijo, da potrebujemo novo ekonomijo, trajnostno za planet, človeške odnose in pravičnost. Mladi ne želijo pobegniti in se zapreti vase, ampak si prizadevati za resnično skupno dobro.«

vir: https://www.vaticannews.va/

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter