Exodus TV

Novice

1.12.2023

Misijonar Pedro Opeka v domovini

1.12.2023

Evropsko srečanje mladih v Ljubljani

30.11.2023

Javna molitev rožnega venca v decembru

29.11.2023

Karitas in Hofer vabita k sočutju z zbiranjem izdelkov za pomoč otrokom in družinam v stiski

27.11.2023

Teden Karitas 2023

Več novic

Sveti oče: Dovolj je, naj umolkne orožje, resno si prizadevajmo za mir!

Verniki med spremljanjem opoldanske molitve na Trgu sv. Petra.Papež Frančišek je po molitvi in blagoslovu ponovno naslovil poziv po prenehanju vojne v Ukrajini: »Dovolj je, naj se ustavi, naj umolkne orožje, resno si prizadevajmo za mir!«

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Dragi bratje in sestre! Več kot mesec dni je minilo od začetka invazije na Ukrajino, od začetka te krute in nesmiselne vojne, ki kot vsaka vojna predstavlja poraz za vse, za vse nas. Treba je zavrniti vojno, ta kraj smrti, kjer očetje in matere pokopavajo svoje otroke, kjer ljudje ubijajo svoje brate, ne da bi jih sploh videli, kjer močni odločajo in revni umirajo.

Vojna ne uničuje le sedanjosti, ampak tudi prihodnost družbe. Prebral sem, da je bil vsak drugi otrok razseljen iz države od začetka napada na Ukrajino. To pomeni uničiti prihodnost, povzročiti dramatične travme v najmanjših in najbolj nedolžnih med nami. Poglejte to zverinskost vojne, to barbarsko in bogoskrunsko dejanje!

Vojna ne more biti nekaj neizogibnega. Na vojno se ne smemo navaditi! Namesto tega moramo današnje ogorčenje spremeniti v jutrišnje prizadevanje. Ker, če bomo iz tega dogodka izšli kot smo bili prej, bomo na nek način vsi krivi. Človeštvo, soočeno z nevarnostjo samouničenja, razume, da je prišel čas, da vojno odpravimo, da jo izbrišemo iz človeške zgodovine, preden je ona tista, ki človeka izbriše iz zgodovine.

Prosim za vsakega političnega voditelja, da o tem razmisli, da si začne za to prizadevati! In da bi ob pogledu na mučeno Ukrajino razumeli, da se vsak dan vojne razmere za vse poslabšajo. Zato ponovno pozivam: dovolj je, naj se ustavi, naj umolkne orožje, resno si prizadevajmo za mir! Ponovno molimo, ne da bi se utrudili, h Kraljici miru, ki smo ji posvetili človeštvo, predvsem Rusijo in Ukrajino, ob veliki in intenzivni udeležbi, za kar se vam vsem zahvaljujem. Molimo skupaj. Zdrava Marija…

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter