Exodus TV

Novice

23.11.2022

Pohod od Sloma do Olimja na Slomškov rojstni dan

23.11.2022

Teden Karitas 2022

20.11.2022

Praznik Kristusa, Kralja vesoljstva

20.11.2022

Škofa Andrej Saje in Maksimilijan Matjaž obiskala srbskega patriarha Porfirija

16.11.2022

Rdeča sreda – dan posvečen ozaveščanju o preganjanih kristjanih

Več novic

Papež Frančišek: Vera raste v veselju in se krepi v darovanju

2022.04.02 Viaggio Apostolica a MaltaOb koncu svete maše v Floriani, ki se je je udeležilo okoli 20.000 vernikov, je papež Frančišek izrazil zahvalo državnim in cerkvenim oblastem ter vsem državljanom in vernikom Malte in Goza, posebej pa pozdravil tudi pripadnike ostalih krščanskih skupnosti in drugih verstev. Povabil je k molitvi za Ukrajino.

Andreja Červek – Vatikan

»Na teh otokih se diha čut Božjega ljudstva. Pojdite naprej in ne pozabite, da vera raste v veselju in se krepi v darovanju. Nadaljujte z verigo svetosti, ki je mnoge Maltežane privedla k navdušenemu darovanju Bogu in drugim,« je dejal.

Besede je namenil tudi mladim, ki so prihodnost: »Dragi mladi prijatelji, z vami delim najlepšo stvar življenja. Veste, kaj je? To je veselje, ki se daje v ljubezni, ki nas osvobaja. To veselje ima ime: Jezus. Želim vam lepote zaljubljenosti v Jezusa, ki je Bog usmiljenja, ki verjame v vas, z vami sanja, ljubi vaša življenja in vas ne bo nikoli razočaral.«

Povabil je še k molitvi za mir v Ukrajini. »Gospod naj vas spremlja in Marija naj vas varuje. Prosimo jo sedaj za mir, z mislijo na humanitarno tragedijo trpinčene Ukrajine, ki je še vedno bombardirana v tej bogoskrunski vojni. Ne utrudimo se moliti in pomagati trpečim,« je dejal in z zbranimi molil molitev Angel Gospodov.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter