Exodus TV

Novice

2.10.2023

Sveti angeli varuhi

1.10.2023

Novinarska konferenca ob predstavitvi izjave z naslovom: Medosebni odnosi v središču vzgoje

20.9.2023

Praznovanje Slomškove nedelje v Zavodu Antona Martina Slomška

19.9.2023

Izjava slovenskih škofov ob spremembah Zakona o verski svobodi

17.9.2023

Pridiga nadškofa Stanislava Zoreta pri sveti maši ob nedelji svetniških kandidatov ljubljanske metropolije

Več novic

Papež Frančišek: Vera raste v veselju in se krepi v darovanju

2022.04.02 Viaggio Apostolica a MaltaOb koncu svete maše v Floriani, ki se je je udeležilo okoli 20.000 vernikov, je papež Frančišek izrazil zahvalo državnim in cerkvenim oblastem ter vsem državljanom in vernikom Malte in Goza, posebej pa pozdravil tudi pripadnike ostalih krščanskih skupnosti in drugih verstev. Povabil je k molitvi za Ukrajino.

Andreja Červek – Vatikan

»Na teh otokih se diha čut Božjega ljudstva. Pojdite naprej in ne pozabite, da vera raste v veselju in se krepi v darovanju. Nadaljujte z verigo svetosti, ki je mnoge Maltežane privedla k navdušenemu darovanju Bogu in drugim,« je dejal.

Besede je namenil tudi mladim, ki so prihodnost: »Dragi mladi prijatelji, z vami delim najlepšo stvar življenja. Veste, kaj je? To je veselje, ki se daje v ljubezni, ki nas osvobaja. To veselje ima ime: Jezus. Želim vam lepote zaljubljenosti v Jezusa, ki je Bog usmiljenja, ki verjame v vas, z vami sanja, ljubi vaša življenja in vas ne bo nikoli razočaral.«

Povabil je še k molitvi za mir v Ukrajini. »Gospod naj vas spremlja in Marija naj vas varuje. Prosimo jo sedaj za mir, z mislijo na humanitarno tragedijo trpinčene Ukrajine, ki je še vedno bombardirana v tej bogoskrunski vojni. Ne utrudimo se moliti in pomagati trpečim,« je dejal in z zbranimi molil molitev Angel Gospodov.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter