Exodus TV

Novice

23.11.2022

Pohod od Sloma do Olimja na Slomškov rojstni dan

23.11.2022

Teden Karitas 2022

20.11.2022

Praznik Kristusa, Kralja vesoljstva

20.11.2022

Škofa Andrej Saje in Maksimilijan Matjaž obiskala srbskega patriarha Porfirija

16.11.2022

Rdeča sreda – dan posvečen ozaveščanju o preganjanih kristjanih

Več novic

Podpisani sporazum mejnik pri prenovi vojašnice papeške švicarske garde

V sredo, 4. maja 2022, je bil v vatikanski Apostolski palači podpisan Protokol o soglasju med državnim tajnikom in Fundacijo za obnovo vojašnice Papeške švicarske garde v Vatikanu.Sveti sedež, ki ga zastopa kardinal Pietro Parolin, državni tajnik in Fundacija za obnovo vojašnice papeške švicarske garde, ki jo zastopata Jean-Pierre Roth, predsednik, in Stephan Kuhn, podpredsednik, sta v Vatikanu podpisala protokol o soglasju, ki ureja njuno sodelovanje pri izvajanju projekta nove vojašnice za papeško švicarsko gardo. Ob podpisu sta bila navzoča g. Denis Knobel, švicarski veleposlanik pri Svetem sedežu in polkovnik Christoph Graf, poveljnik papeške švicarske garde.

Protokol ureja sodelovanje med Fundacijo in pristojnimi vatikanskimi službami v fazi načrtovanja projekta do določitve končnega projekta in proračuna. Kasneje bo sklenjen nov dogovor, ki bo urejal sodelovanje med strankami v času gradnje.

V fazi načrtovanja projekta se Fundacija zavezuje, da bo vodila kampanjo zbiranja sredstev za pokritje končnega proračuna projekta (trenutno ocenjen na 45 milijonov CHF). S svoje strani bo Vatikan pokril stroške začasne namestitve stražarjev med deli (stroške, ki jih Fundacija ocenjuje na 5 milijonov CHF) in načrt, ki ga bo pripravila Fundacija, predložil v pregled pristojnim notranjim komisijam Vatikana in UNESCA.

Po tem posvetovanju se bodo dogovorili glede končnega projekta in proračuna. Ko bo Fundacija z donacijami in obljubami donacij zagotovila financiranje končnega projekta, bo Vatikan določil datum odprtja gradbišča, ki bo v vsakem primeru po koncu svetega leta (2025).

31. marca 2022 je Fundacija z zbiranjem sredstev zbrala 42,5 milijonov CHF  donacij in obljub (37,5 milijonov CHF za gradnjo in 5 milijonov CHF, ki jih zagotavlja Vatikan za začasno namestitev stražarjev). Fundacija se zahvaljuje vsem donatorjem za njihovo velikodušnost in je polna zaupanja, da bo mogla zbrati preostalih 7,5 milijonov frankov v prihodnjih mesecih.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter