Exodus TV

Novice

1.12.2023

Misijonar Pedro Opeka v domovini

1.12.2023

Evropsko srečanje mladih v Ljubljani

30.11.2023

Javna molitev rožnega venca v decembru

29.11.2023

Karitas in Hofer vabita k sočutju z zbiranjem izdelkov za pomoč otrokom in družinam v stiski

27.11.2023

Teden Karitas 2023

Več novic

Papež Frančišek pisal Tawadrosu II. ob Devetem dnevu prijateljstva med kopti in katoličani

Papež Frančišek in Tawadros II.Papež Frančišek je v torek, 10. maja 2022, poslal sporočilo Njegovi svetosti Tawadrosu II., aleksandrijskemu papežu, patriarhu sedeža sv. Marka ob Devetem dnevu prijateljstva med kopti in katoličani.

Papež Frančišek

Svetost, ljubljeni brat v Kristusu, deveti Dan prijateljstva med Kopti in katoličani mi ponovno ponuja priložnost, da izrazim hvaležnost za duhovne vezi, ki združujejo Petrov sedež in Markov sedež in da Vam zagotovim svoje stalno prijateljstvo v Kristusu.

Pozorni na Kristusove besede – »Vi ste moji prijatelji, če delate, kar vam naročam« (Jn 15,14) – lahko nadaljujemo svoje romanje krščanskega bratstva, zlasti v pripravi – prihodnje leto – na obhajanje desete obletnice najinega nepozabnega srečanja v Rimu in petdeset letnice zgodovinskega srečanja med papežem Pavlom VI. in papežem Šenudo III.

Prijateljstvo je najzanesljivejša pot do edinosti med kristjani, ker v tem vidimo obličje samega Kristusa, ki nas ne imenuje več služabniki (prim. Jn 15,15), in ki moli, »da bi bili vsi eno« (Jn 17,21). Naj nas priprošnja sv. Atanazija, čigar življenje in nauk navdihujeta obe naši Cerkvi, vodi po poti polnega in vidnega občestva.        

Dragi brat v Kristusu, ko se bližamo binkoštnemu prazniku, prosim, da bi nas Sveti Duh združil bolj kot kdaj koli prej in razlil svoje darove tolažbe na našo trpečo človeško družino, zlasti v teh dnevih pandemije in vojne.

Z zagotovilom svoje stalne duhovne bližine izražam molitvene želje za vaše dobro počutje in vašo vedrino ter prisrčno izmenjam z vami, svetost, bratski objem miru v vstalem Gospodu.

Rim, pri svetem Janezu v Lateranu, 10. maja 2022

vir: https://www.vaticannews.va/

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter