Exodus TV

Novice

27.6.2022

Pridiga škofa Andreja Sajeta pri sveti maši za domovino na Polževem

27.6.2022

Papež Frančišek: Dobro moramo delati zaradi služenja in ne zaradi aplavzov

27.6.2022

Kardinal Semeraro med beatifikacijo v Sevilji: Preganjanja niso nekaj preteklega

18.5.2022

Sveti oče Papeškim misijonskim družbam: Vera, pogum, ustvarjalnost

18.5.2022

Duhovnik Gabriel Kavčič v Rimu ubranil doktorsko nalogo iz moralne teologije

Več novic

Nigerija: Študentka kamenjana in ubita. Poziv k enoglasni obsodbi nasilja

Nigerijski škof Matthew KukahKamenjanje in uboj študentke Deborah Samuel v nigerijski zvezni državi Sokoto so enoglasno obsodili tako muslimani kot kristjani. Po vsej Nigeriji se dvigajo pozivi, naj oblasti raziščejo dogodke in ohranijo mir v državi.

Andreja Červek – Vatikan

Muslimanski in krščanski verski voditelji so nasilno dejanje obsodili kot neupravičeno in zločinsko, vključno s sultanom Saadom Abubakarjem. Škof Mathew Hassan Kukah vztrajno poziva k umiritvi situacije ter poudarja, da je treba zadostiti pravici zaradi »zločinskega in nečloveškega dejanja, ki nima nobene zveze z vero«. Poudarja, da so kristjani in muslimani vedno mirno živeli skupaj.

Po poročanju lokalnih medijev je nek študent javno obsodil Deborah Samuel, študentko ekonomije na državnem kolidžu ShehuShagari, da je na spletnem klepetu študentske skupine žalila preroka Mohameda. Muslimanski študenti so Deborah, ki je bila kristjanka, odvlekli iz šole, jo kamenjali in jo nato zažgali. Storilce so že identificirali na podlagi videoposnetka, kolidž pa so oblasti za nedoločen čas zaprle.

Papeška fundacija Pomoč Cerkvi, ki trpi, ki deluje v Nigeriji, je nasilje nemudoma obsodila in izrazila pretresenost. »Ekstremizem in nasilje v državi sta v zadnjih letih strašna in srhljiva. Skoraj vsak teden pride do ugrabitev in več smrtnih žrtev, a to barbarsko dejanje nas pušča brez besed,« so zapisali v izjavi. Prav tako pozivajo k enoglasni obsodbi vseh oblik ekstremizma.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter