Exodus TV

Novice

26.1.2021

Ekumenski stiki Teološke fakultete UL in Sanktpeterburške duhovne akademije

26.1.2021

Generalno zasedanje gibanja fokolarov

26.1.2021

Baptisterij sv. Janeza v Firencah zasijal v novi luči

25.1.2021

Sklepna seja škofijskega postopka za beatifikacijo in kanonizacijo – besedila

25.1.2021

Spletni svetopisemski maraton 2021

Več novic

Anglikanski primas zaskrbljen glede položaja kristjanov v Sveti deželi

15.7.2011

Rowan Williams Primas anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji je na udeležence generalne sinode naslovil prošnjo po darovih za kristjane v Sveti deželi. Nujno potreben je sklad v podporo projektov za razvoj krščanske skupnosti, je dejal canterburyjski nadškof Rowan Williams ob zaključku anglikanske sinode v britanskem mestu York. \'Vemo, da naši bratje in sestre tam trpijo, in ne vprašamo se dovolj pogosto, kakšen naj bi bil naš odgovor na to,\' meni nadškof Williams, ki je obenem tudi častni primas svetovne anglikanske skupnosti.

Anglikanski nadškof je svoje mnenje izrazil pred začetkom velike konference o položaju kristjanov v Sveti deželi, ki jo prihodnji ponedeljek in torek prirejajo v londonski palači Lambeth, sedežu anglikanskega primasa v britanski prestolnici. Med prireditelji konference je tudi katoliški škof iz Westminstra Vincent Nichols. Med napovedanimi udeleženci, prijavljenih je okoli osemdeset cerkvenih predstavnikov in politikov iz Evrope, Severne Amerike in Srednjega Vzhoda, je tudi latinski patriarh v Jeruzalemu, Fouad Twal.

V kratkem video posnetku, ki so ga predvajali udeležencem anglikanske sinode, je nadškof Williams pojasnil namen srečanja. Izseljevanje krščanskega prebivalstva iz Svete dežele je v zadnjem času vedno bolj množično. \'Ljudje odhajajo, kristjani odhajajo. Mi pa bi radi povedali, da je krščanska navzočnost v Sveti deželi nujno potrebna za ravnotežje – ne le kot zgodovinska stvarnost, pač pa tudi za sedanjo in prihodnjo sposobnost preživetja,\' je povedal anglikanski primas.

VIR RADIO VATIKAN

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter