Exodus TV

Novice

20.9.2020

Pridiga škofa Petra Štumpfa pri sveti maši ob sklepu Stične mladih v Murski Soboti

17.9.2020

Pismo prefekta Kongregacije za bogoslužje in disciplino zakramentov: Z veseljem se vrnimo k evharistiji!

17.9.2020

39. Stična mladih v 34 krajih po Sloveniji

14.9.2020

Praznik povišanja Svetega križa

14.9.2020

Koronavirus: Izrael bo ponovno uvedel karanteno

Več novic

Ustanovitev odbora banke hrane

7.8.2011

Slovenska KaritasV prostorih Slovenske Karitas so se danes srečali predstavniki Slovenske banke hrane (SIBAHE) in Slovenske Karitas. Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, je bil namen njihovega srečanja ustanovitev odbora za sodelovanje pri dejavnosti zbiranja in distribucije hrane v Sloveniji.
Na srečanju je bilo sprejeto skupno stališče o sodelovanju in oblikovanju odbora, v okviru katerega bo potekalo skupno nastopanje na vseh področjih, ki se nanašajo na zbiranje in razdeljevanje hrane. V okviru odbora bo tako potekalo obveščanje javnosti in skrb za pomoč ljudem v stiski. V tem smislu so bili sprejeti tudi kratkoročni načrti, ki jih bodo člani odbora skušali uresničiti.

Slovenska banka hrane je danes prvi stik vzpostavila s Slovensko Karitas, vendar je odprta za sodelovanje tudi z drugimi človekoljubnimi organizacijami. Člani odbora si bodo prizadevali za pridobivanje donatorjev, kar je trenutno v slovenskem prostoru nujno za pomoč številnim družinam in posameznikom v stiski. V okviru sodelovanja s Karitas je bil sprejet dogovor, da sta Slovenski banki hrane preko Karitas na razpolago dve skladišči za zbiranje in razdeljevanje, eno v vzhodnem in drugo v zahodnem delu Slovenije.

Slovenska banka hrane je članica Evropskega združenja bank hrane (FEBA), katerih namen je neprofitno zbiranje in brezplačna delitev hrane človekoljubnim organizacijam s pomočjo usposobljenih prostovoljcev znotraj celotne mreže, ki skrbijo za socialno ogrožene družine in posameznike. Banka hrane trenutno deluje v enaindvajsetih evropskih državah z dvestoenainštiridesetimi izpostavami banke hrane. Evropsko združenje je prav tako član globalne mreže bank hrane, ki nudijo pomoč socialno ogroženim ljudem po svetu.

VIR  TEDNIK DRUŽINA  IN RKC

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter