Exodus TV

Novice

6.7.2020

Vatikan. Poročilo AIF: konkretni rezultati mednarodnega sodelovanja

5.7.2020

Duhovne misli cerkvenih očetov, Benedikta XVI. in papeža Frančiška za 14. nedeljo med letom

4.7.2020

Msgr. Paglia. Pandemija: zaušnica, a tudi priložnost za premislek

4.7.2020

Pokop po vojni pomorjenih žrtev

4.7.2020

Pozitivno mnenje NIJZ in prijava na upravno enoto za župnijska slavja

Več novic

Cerkev v letu 2010

evharistični kongresbo pastoralni utrip v letu 2010 narekoval evharistični kongres, ki bo predvidoma 13. junija v Celju. Še prej bodo umeščeni škofje, ki jim je papež Benedikt XVI. zaupal nove službe. Pomembne pa bodo tudi volitve v nove župnijske svete.

Na nedeljo Jezusovega krsta - 10. januarja popoldne, bo v stolni cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti slovesna maša, kjer bo umeščen novi ordinarij škof Peter Štumpf. Obenem se bodo zahvalili prvemu murskosoboškemu škofu Marjanu Turnšku, ki je postal mariborski nadškof pomočnik. V nedeljo 24. januarja bo v ljubljanski stolnici slovesno umeščen še novi nadškof in metropoliti Anton Stres, ki se poslavlja od Maribora in koadjutorskega mesta. Pomembna bo tudi prva postna nedelja, ko bomo po župnijah spet predlagali in izbirali nove člane župnijskih pastoralnih svetov. Mesec dni pred tem bodo duhovniki pri nedeljskih mašah brali posebno pismo, v katerem je škof Glavan predstavil pomen volitev oziroma oblikovanja novega pastoralnega sveta v župniji. Osrednji dogodek v Cerkvi na Slovenskem pa bo vsenarodno evharistično srečanje v Celju, 13. junija, na nedeljo Sv. Antona Padovanskega. Nanj se pripravljamo z letom evharistične prenove, ki poteka pod geslom: Evharistija, Božji dar za življenje.

Osrednji dogodek v Cerkvi na Slovenskem v letu 2010 bo evharistični kongres v Celju, na katerem se bomo zbrali 13. junija. Nanj se pripravljamo z letom evharistične prenove, ki smo ga začeli že v začetku lanskega leta.

Evharistični kongres nas želi spodbuditi k temu, da bi nedeljsko sveto mašo postavili v središče svojega krščanskega življenja ter poglobili odnos do evharistije. Čeprav priprava poteka že dalj časa, se bo poudarjeno nadaljevala tudi v letošnjem letu. Temu je namenjena tudi spletna stran, posvečena temu dogodku. Tudi vsakodnevna duhovna misel na Radiu Ognjišče nas bo usmerjala v pripravi nanj; enako tudi radijske kateheze vsako sredo zvečer. Evharistični prenovi in letu duhovništva bo na poseben način posvečen letošnji radijski misijon, ki bo na sporedu od 21. do 27. marca. Pri njem bodo tokrat sodelovali slovenski škofje. Za samo izvedbo kongresa pa skrbi poseben Odbor za pripravo, ki bo v prihodnjih tednih in mesecih predstavil še vrsto drugih pobud za evharistično prenovo slovenskega naroda.

(vir radio Ognjišče)

 

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter