Exodus TV

Novice

27.5.2017

Sveti oče v bolnišnici Gaslini: Simbol velikodušnosti in solidarnosti

27.5.2017

Papež mladim: Življenja ne glejte kakor turisti

27.5.2017

Papež v Genovi duhovnikom: Biti z ljudmi. Biti z Očetom

27.5.2017

Papež Frančišek: Področje dela je človeška prioriteta, zato krščanska, naša in tudi papeževa

26.5.2017

God mučenca bl. Alojzija Grozdeta

Več novic

27.5.2017

Papež Frančišek: Področje dela je človeška prioriteta, zato krščanska, naša in tudi papeževa

papež Frančišek mes srečanjem s predstavniki sveta dela

»Dober dan vsem! Jaz…« S temi besedami je papež Frančišek začel odgovor na vprašanje, ki ga je postavil podjetnik Ferdinando Garre, med srečanjem s svetom dela, med pastoralnim obiskom Genove, a je bil prekinjen z vzkliki: »Francesco, Francesco…« »Prvič sem v Genovi in to da smo tako blizu pristanišča me spominja, od kje je odšel moj oče. Zaradi tega sem zelo ganjen, hvala za vaš sprejem.«

27.5.2017

Papež v Genovi duhovnikom: Biti z ljudmi. Biti z Očetom

Papež Frančišek v Genovi

Ob 10. uri se je v genovski katedrali začelo srečanje s škofi, duhovniki, redovniki, redovnicami in semeniščniki. Svetemu očetu so bila zastavljena štiri vprašanja, ki so se nanašala na duhovnikovo duhovno življenje in duhovniško bratstvo, na posvečeno življenje in na pojav upadanja duhovnih poklicev. Na začetku srečanja pa je papež najprej spomnil na žrtve napada, do katerega je prišlo včeraj na jugu Egipta. Povabil je k molitvi za »brate kopte, Egipčane, ki so bili ubiti, ker niso hoteli zanikati vere«.

27.5.2017

Papež mladim: Življenja ne glejte kakor turisti

papež Frančišek v Genovi z mladimi

Tudi med srečanjem z mladimi, ki je potekalo v genovskem svetišču Naše Gospe straže (Nostra Signora della Guardia), so papežu Frančišku bila zastavljena štiri vprašanja. Mladi so želeli slišati papeževa razmišljanja in spodbude v zvezi z duhovnim življenjem, ki ga današnji mladi živijo v svoji vsakdanjosti in kjer se spoprijemajo z mnogimi izzivi, povprašali pa so tudi, kako so naj misijonarji za svoje sovrstnike ter kako naj pomagajo mnogim mladim migrantom, ki prihajajo v italijanska mesta iz zelo trpečih razmer. Papež je ob koncu srečanja še pozdravil zapornike genovskega zapora, ki so dogodek spremljali preko televizije.

27.5.2017

Sveti oče v bolnišnici Gaslini: Simbol velikodušnosti in solidarnosti

otroška bolnišnica Gaslini

»Med mojim obiskom v Genovi ni mogla manjkati postaja v tej bolnišnici, kjer se zdravijo otroci. Kajti trpljenje otrok je nedvomno najtežje sprejeti; in tako me Gospod kliče, da sem, četudi za kratek čas, blizu teh otrok in mladih ter njihovih domačih.« S temi besedami je papež Frančišek nagovoril osebje pediatrične bolnišnice Gaslini, kjer se je srečal z bolnimi otroki. To srečanje je bil prvi dogodek na popoldanskem programu v Genovi, potem ko je kosil z reveži, begunci, brezdomci in zaporniki.

26.5.2017

God mučenca bl. Alojzija Grozdeta

bl. Aloj Grozde

Osrednje praznovanje njegovega godu bo v romarskem središču novomeške škofije na Zaplazu, kjer so shranjene njegove relikvije.

24.5.2017

Srečanje papeža Frančiška in predsednika ZDA Donalda Trumpa

papež Frančišek in Donald Trump

Danes sta se v apostolski palači v Vatikanu srečala papež Frančišek in predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump. Le-ta se je v nadaljevanju sestal še z državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, in tajnikom za odnose z državami, msgr. Paulom Richardom Gallagherjem.

24.5.2017

Papež med katehezo o poti v Emavs: Terapija upanja

papež med avdienco

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco govoril o dveh učencih na poti v Emavs, o katerima beremo v Lukovem evangeliju.

23.5.2017

Praznik Gospodovega vnebohoda

Praznik Gospodovega Vnebohoda

V Katoliški Cerkvi bomo v četrtek, 25. maja 2017, obhajali slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov vnebohod je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki so ga zanesljivo obhajali že ob koncu 4. stoletja.

22.5.2017

Papež v župniji sv. Petra Damianija: Vse osebe je treba spoštovati

papež med obiskom župnije sv. Petra Damianija

Včeraj popoldne je papež Frančišek obiskal rimsko župnijo sv. Petra Damianija. Osrednji dogodek je bila sveta maša, pred katero je spovedal nekaj župljanov. Najprej pa se je srečal z otroki, ki bodo letos prejeli prvo obhajilo, z mladimi, bolniki in ostarelimi, z družinami otrok, ki so bili krščeni v zadnjem letu, s člani Neokatehumenske poti, pastoralnimi sodelavci in Karitasovimi prostovoljci.

21.5.2017

Nagovor škofa Jamnika pri sveti maši na romanju v Fatimi

škof Jamnik v Fatimi

Dragi romarji v Fatimi in vsi, ki ste z nami preko valov Radia Ognjišče in preko svetovnega spleta.

V jubilejnem letu 100. obletnice prikazanj Matere Božje v Fatimi imamo milost biti v globeli Irija. Ime Irija prihaja iz imena Irena, kar v grškem jeziku pomeni mir; tej mučenki portugalskega rodu iz prve polovice sedmega stoletja je bila tukaj nekoč postavljena kapelica. Papež Frančišek je pred tednom dni semkaj prišel kot romar miru in se pridružil množicam, ki tu z molitvijo na kolenih in z rožnim vencem že stoletje častijo nebeško Gospo in obnavljajo svojo življenjsko pot k Bogu.

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter