Exodus TV

Novice

20.9.2018

Papež Frančišek sprejel odpoved službi celjskega škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška

18.9.2018

Zasedanje nemško govoreče škofovske komisije za medije v Bratislavi

18.9.2018

Zahvala evropskih škofov milijonu krščanskim prostovoljcem

6.9.2018

Letošnji simpozij pravoslavne duhovnosti v samostanu Bose o razločevanju

6.9.2018

Papež Frančišek sprejel v avdienco posvečene vdove

Več novic

Evropski in afriški škofje v Fatimi o vplivu globalizacije na Cerkev in kulture

svetOd 12. do 15. aprila bo v Fatimi potekal seminar, ki ga organizirata Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in Simpozij škofovskih konferenc Afrike in Madagaskarja (SECAM). Škofje bodo skupaj razmišljali o temi Pomen globalizacije za Cerkev in kulture v Evropi ter Afriki.

V želji po večjem pastoralnem sodelovanju med škofijami obeh celin je bilo v zadnjih desetih letih organiziranih več simpozijev in seminarjev. Njihov namen je okrepiti občestvo in sodelovanje ter skupaj razmišljati o velikih izzivih, s katerimi se v današnjem času sooča Cerkev.

Uvodno predavanje na tokratnem seminarju bo imela prof. Livia Franco z Inštituta za politične študije Portugalske katoliške univerze. Sledila bodo tri srečanja, na katerih bodo govorili o vplivu globalizacije na mlade, na migracije ter na razumevanje človeka in človeške ekologije. Vsako izmed tematik bosta predstavila dva škofa, eden iz Evrope ter eden iz Afrike.

Ob koncu srečanja bosta prav tako en evropski ter en afriški škof orisala, kakšno naj bi bilo poslanstvo škofa pri soočanju z izzivi globalizacije. Škofje, zbrani v Fatimi, bodo na podlagi svojih pogovorov in sklepov pripravili tudi zaključno sporočilo.

Seminar bo na povabilo predsednika Portugalske škofovske konference, kardinala Manuela Clementa, lizbonskega patriarha, potekal v fatimskem svetišču. Zbrane bo pozdravil tudi tamkajšnji škof, srečanje pa bosta vodila kardinal Angelo Bagnasco, predsednik Sveta evropskih škofovskih konferenc, in msgr. Gabriele Mbilingi, predsednik Simpozija škofovskih konferenc Afrike in Madagaskarja.

vir: http://sl.radiovaticana.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter