Exodus TV

Novice

11.4.2024

Javna molitev rožnega venca

11.4.2024

Sveta maša ob 4. obletnici smrti nadškofa msgr. Alojza Urana

9.4.2024

Srečanje SŠK in Varuha človekovih pravic

8.4.2024

Teden molitve za nove duhovne poklice 2024

5.4.2024

Odgovor na novinarsko vprašanje glede morebitne spremembe v molitvi Očenaš

Več novic

14.4.2024

Sv. Valerijan, neobvezni god

velrij

Ime Valerij izhaja iz latinskega imena Valerius, ki pomeni 'izhajajoč iz rimske plemiške rodbine Valerijcev' in se povezuje z latinskim glagolom valeo 'biti močen, krepek, moči, premoči; vreden biti, veljati; biti zdrav, dobro se počutiti'.

13.4.2024

Sv. Martin I., papež in mučenec, neobvezni god

papez_martin

Martin I. se je rodil v Hodi - Umbrija, Italija Bizantinsko cesarstvo, umrl pa 12. novembera 655 v mestu Herson na Krimu Bizantinsko cesarstvo.
Papež Martin je več kot pol svojega pontifikata preživel v pregnanstvu in tam tudi umrl.

12.4.2024

Sv. Zenon, neobvezni god

zenon

Zenon je bil po legendi ribič iz Verone, kjer je živel v 4. Stoletju. Slovel je po svoji modrosti in dobroti. Je patron mesta Verone in zaščitnik pred poplavami. Njegov atribut je škofoska obleka in palica z obešeno ribo.

11.4.2024

Sveta maša ob 4. obletnici smrti nadškofa msgr. Alojza Urana

msgr_Uran

\r\nV četrtek, 11. aprila 2024, ob 18.30 bo v ljubljanski stolnici sveta maša ob 4. obletnici smrti nadškofa msgr. Alojza Urana. Sveto mašo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.\r\nNadškof msgr. Alojz Uran se je rodil 22. januarja 1945 v Spodnjih Gameljnah v župniji Šmartno pod Šmarno Goro kot zadnji od treh otrok v kmečki družini. Maturiral je leta 1964 na bežigrajski

11.4.2024

Javna molitev rožnega venca

Javni_rožni_venec

\r\nV petek, 12. aprila 2024, ob 6.30 zjutraj bo na Kongresnem trgu v Ljubljani javna molitev rožnega venca. Tokrat bodo molili za nove duhovne poklice in za sedanje bogoslovce.\r\nTa mesec bomo pri pobožnosti javnega rožnega venca molili tudi za nove duhovne poklice ter sedanje bogoslovce. Naslednjo nedeljo se namreč na Slovenskem začne teden molitve za duhovne poklice pod geslom: \"Prosite

11.4.2024

Sv. Stanislav, škof in mučenec, obvezni god

stanislav

Rodil se je leta 1030 v škofiji Krakov. Bil je škof in mučenec in je razglašen za zavetnika svoje domovine, Poljske. Plemiški starši so si ga po tridesetih letih zakona izprosili od Boga in ga že pred rojstvom odločili za božjo službo. Najprej je hotel postati benediktinec, škof Lambert pa ga je pregovoril, da je postal škofijski duhovnik. Po Lambertovi smrti sta ga ljudstvo in duhovščina soglasno izvolila za krakovskega škofa, a privolil je šele na izrecen papežev ukaz.

10.4.2024

Sv. Engelbert, neobvezni god

engelbert

Engelbert je že s štirinajstimi leti postal stolni prošt v Kölnu. Leta 1216 pa je bil imenovan za kölnskega nadškofa. V

9.4.2024

Srečanje SŠK in Varuha človekovih pravic

srečanje_z_varuhom_človekovih_pravic

\r\nV ponedeljek, 8. aprila 2024, je v prostorih Škofije Novo mesto potekalo srečanje Stalnega sveta Slovenske škofovske konference z Varuhom človekovih pravic v Republiki Sloveniji, g. Petrom Svetino.\r\nStalni svet SŠK sestavljajo predsednik SŠK, novomeški škof dr. Andrej Saje, soboški škof dr. Peter Štumpf ter celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Srečanja se je udeležila tudi Nina

9.4.2024

Sv. Tomaž Tolentinski, neobvezni god

tomaz

Tomaž je bil doma v italijanskem mestu Tolentinu ob jadranski obali (provinca Marche). Rodil se je leta 1260. S petnajstimi leti so ga sprejeli v frančiškanski samostan. Pridružil se je redovni skupnosti, ki je želela gojiti čim večjo poduhovljenost. Leta 1289 se je ponudil za misijonsko delo, naslednje leto je s spremljevalci že dopotoval v Armenijo. Tam so ga prijazno sprejeli in čez leto dni ga je kralj poslal kot svojega odposlanca k papežu in na francoski ter angleški dvor, da bi izprosil pomoč za boj proti Saracenom. Podobno poslanstvo je opravil čez pet let.

8.4.2024

Teden molitve za nove duhovne poklice 2024

Teden_molitve_za_duhovne_poklice

\r\nTeden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost bomo obhajali od 14. do 21. aprila 2024, pod geslom »Prosite Gospoda žetve!«.\r\nPlakat in knjižico, poslanico svetega očeta Frančiška, spodbude za družine in kontaktne osebe, ter več spodbud najdete tukaj.\r\n\r\nTeden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost bomo obhajali od 14. do 21. aprila

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter