Exodus TV

Novice

23.4.2019

Pridiga nadškofa Stanislava Zoreta pri vstajenjski sveti maši na veliko noč v ljubljanski stolnici

20.4.2019

Blagoslov velikonočnih jedil

19.4.2019

P. Cantalamessa na veliki petek: Zaničevan in zapuščen od ljudi

19.4.2019

Papež v zaporu Velletri: Logika evangelija je medsebojno služenje

19.4.2019

Veliki petek

Več novic

Luka Mavrič in Matej Križanič o srečanju katoliških moških v Rimu

123Od 3. do 7. novembra 2018 poteka v Rimu mednarodno srečanje mož katoliških združenj iz celega sveta pod geslom Moški v obleganju Večnega mesta Rim. Gre za prvo tovrstno mednarodno srečanje katoliških moških v Rimu, ki ga organizira združenje mož sv. Jožefa na Poljskem pod pokroviteljstvom Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Slovenijo zastopa enajst moških pod vodstvom mag. Luka Mavriča, tajnika Škofijskega urada za družino na Nadškofiji Ljubljana in poročenega stalnega diakona Mateja Križaniča, slovenskega koordinatorja mednarodnega združenja mož sv. Jožefa. Oba sta se oglasila na Radiu Vatikan in za slovenske poslušalce predstavila srečanje, kakor tudi delovanje skupin moških, ki ju v Sloveniji zastopata.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Po programu, ki se odvija v popoldanskem času v cerkvi sv. Jožefa (al Trionfale) v Rimu je vsak dan najprej čas za slavljenje, potem pa može nagovarja papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa. Sledijo pričevanja mož iz različnih držav ter nato adoracija in zvečer sv. maša.

V nedeljo, 4. novembra so se udeležili opoldanske molitve Angel Gospodov na Trgu sv. Petra s svetim očetom Frančiškom. Mednarodno srečanje mož se bo sklenilo v sredo, 7. novembra, dopoldne s posebno avdienco pri papežu Frančišku v mali dvorani avle Pavla VI.

Glavni govornik na večernih konferencah p. Raniero Cantalamessa je o svojih nagovorih povedal tole: »Ob upoštevanju novembrskega moškega odmika v Rimu imam v mislih naslednje štiri teme, ki upoštevajo dejstvo, da smo v času, ko smo pravkar praznovali praznik vseh svetih in spomin vseh vernih rajnih, in dejstvo, da odmik poteka v Rimu, v središču Cerkve: univerzalni poziv k svetosti vsega Božjega ljudstva (v luči klica papeža Frančiška o svetosti), svetost v zakonu, ljubiti Cerkev ter Kristusova zmaga.«

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter