Exodus TV

Novice

6.4.2020

Veliki teden na Exodus TV - urnik Svetih maš

6.4.2020

Papež Frančišek: Gospod nam je služil tako, da je izkusil izdajstvo in zapuščenost

6.4.2020

Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta na cvetno nedeljo – 5. april 2020

6.4.2020

Navodila slovenskih škofov za velikonočne praznike 2020 v času epidemije COVID-19

31.3.2020

Papež Frančišek: Covid-19 in nevarnost za »virusni genocid«

Več novic

Msgr. Jose Luis Azuaje Ayala o resni situaciji v Venezueli

dfgdfgDa bi se rešili velike krize, je treba iti na volitve, zatrjuje msgr. Jose Luis Azuaje Ayala, predsednik Venezuelske škofovske konference, ki se obenem v imenu vseh Venezuelcev zahvaljuje papežu Frančišku za izraženo bližino.

Andreja Červek – Vatikan

Pomanjkanje hrane in zdravil, ne zagotovljen dostop do vode, izpadi elektrike. Takšna je težka situacija v Venezueli, v kateri se nahaja še skoraj šest milijonov oseb, ki živijo v dramatičnih življenjskih pogojih. Več kot štiri milijone Venezuelcev je že zapustilo državo. O tem je za španski program Vatican News spregovoril venezuelski škof Jose Luis Azuaje Ayala, potem ko je v nedeljo papež Frančišek izrazil svojo bližino venezuelskemu narodu. Njegova želja je, da bi se čim prej dosegel dogovor za dobro države. Tudi venezuelski škofje so prejšnji teden ob koncu plenarnega zasedanja pozvali k spremembi situacije, še posebej k odstopu tistih, ki nezakonito zasedajo politične položaje. Prav tako so pozvali k čim prejšnjim volitvam novega državnega predsednika.

Kot je dejal škof, je potreben politični preobrat, sicer ne bo prišlo do ekonomskih in družbenih sprememb. Rešitev je v novih volitvah, kot to določa ustava, z možnostjo glasovanja za kandidate, ki se nahajajo v tujini, in pod nadzorom mednarodnih organizacij. »Neučinkovitost režima, ki vlada, je povzročila, da ljudje nimajo na razpolago osnovnih storitev,« je zatrdil in večkrat izpostavil primer regije Maracaibo, kjer vsakih pet do šest ur pride do izpada elektrike, in kjer za 50 litrov bencina izgubiš ves dan. »Prepričani smo, da je vlada nelegitimno prevzela oblast,« je poudaril. Izpostavil je tudi množično izseljevanje ljudi, kar je doseglo že od 12 do 14 odstotkov prebivalstva. Pojav je povezan še z ostalimi problemi, kot sta trgovina z osebami in suženjstvo. »Nekatere matere ne vedo, kje so njihovi otroci, a vedo, da se jih nekje zadržuje kot sužnje,« je pripomnil.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter