Exodus TV

Novice

17.1.2020

Teden molitve za edinost kristjanov 2020: »Domačini so nas sprejeli nadvse ljubeznivo« (Apd 28,2)

17.1.2020

Poročilo Open Doors 2020: Eden od osmih kristjanov žrtev verskega preganjanja

16.1.2020

Papež sklenil cikel katehez o Apostolskih delih: Cerkev, ki vedno sprejema

16.1.2020

Papež za podtajnico Oddelka za odnose z državami imenoval Francesco Di Giovanni

15.1.2020

Odziv SŠK na neupravičene pozive k odstopu nadškofa Stanislava Zoreta

Več novic

Msgr. Jose Luis Azuaje Ayala o resni situaciji v Venezueli

dfgdfgDa bi se rešili velike krize, je treba iti na volitve, zatrjuje msgr. Jose Luis Azuaje Ayala, predsednik Venezuelske škofovske konference, ki se obenem v imenu vseh Venezuelcev zahvaljuje papežu Frančišku za izraženo bližino.

Andreja Červek – Vatikan

Pomanjkanje hrane in zdravil, ne zagotovljen dostop do vode, izpadi elektrike. Takšna je težka situacija v Venezueli, v kateri se nahaja še skoraj šest milijonov oseb, ki živijo v dramatičnih življenjskih pogojih. Več kot štiri milijone Venezuelcev je že zapustilo državo. O tem je za španski program Vatican News spregovoril venezuelski škof Jose Luis Azuaje Ayala, potem ko je v nedeljo papež Frančišek izrazil svojo bližino venezuelskemu narodu. Njegova želja je, da bi se čim prej dosegel dogovor za dobro države. Tudi venezuelski škofje so prejšnji teden ob koncu plenarnega zasedanja pozvali k spremembi situacije, še posebej k odstopu tistih, ki nezakonito zasedajo politične položaje. Prav tako so pozvali k čim prejšnjim volitvam novega državnega predsednika.

Kot je dejal škof, je potreben politični preobrat, sicer ne bo prišlo do ekonomskih in družbenih sprememb. Rešitev je v novih volitvah, kot to določa ustava, z možnostjo glasovanja za kandidate, ki se nahajajo v tujini, in pod nadzorom mednarodnih organizacij. »Neučinkovitost režima, ki vlada, je povzročila, da ljudje nimajo na razpolago osnovnih storitev,« je zatrdil in večkrat izpostavil primer regije Maracaibo, kjer vsakih pet do šest ur pride do izpada elektrike, in kjer za 50 litrov bencina izgubiš ves dan. »Prepričani smo, da je vlada nelegitimno prevzela oblast,« je poudaril. Izpostavil je tudi množično izseljevanje ljudi, kar je doseglo že od 12 do 14 odstotkov prebivalstva. Pojav je povezan še z ostalimi problemi, kot sta trgovina z osebami in suženjstvo. »Nekatere matere ne vedo, kje so njihovi otroci, a vedo, da se jih nekje zadržuje kot sužnje,« je pripomnil.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter