Exodus TV

Novice

30.7.2020

Priročnik za pastoralo mladih: »Duh prenavlja vse stvari. Mlada pastorala za mlade«

29.7.2020

V Benetkah pod mozaiki našli starodavne freske

28.7.2020

Tomaž Erzar na simpoziju SAZU-ja: Žal mi je, ampak...

27.7.2020

Msgr. Pasini o novi spletni strani Vatikanske apostolske knjižnice: Bolj živa in intuitivna

27.7.2020

Nadškof Stanislav Zore na praznik sv. Jakoba podelil zakoncema Rigler odličje sv. Cirila in Metoda

Več novic

Na Poljskem obhajali 19. papežev dan

kghgV nedeljo, 13. oktobra, na 102. obletnico zadnjega fatimskega prikazovanja, je na Poljskem potekal papežev dan na temo »Vstanimo! Bodimo na svoji poti!« Z njim se je začelo obhajanje leta v pripravi na 100-letnico rojstva sv. Janeza Pavla II.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

Kot je zapisano v sporočilu za javnost Tiskovnega urada Poljske škofovske konference, papežev dan organizira Fundacija »Delo novega tisočletja«, ki zbira sredstva za nadarjene in revne otroke iz majhnih krajev. V 19 letih svojega delovanja so  pomagali več tisoč mladim Poljakom, v skladu s povabilom papeža Janeza Pavla II., da bi si usmiljenje predstavljali na nov način.

P. Dariusz Kowalczyk DJ, predsednik Fundacije, je dejal, da želijo vse, predvsem mlade, spodbuditi, da bi odkrili in spoznali nauk sv. Janeza Pavla II. »Njegovemu pogumu, modrosti in moči duha gre namreč zasluga za velike spremembe, ki so se zgodile na Poljskem«.

V okviru praznovanja so v nedeljo po vsej državi potekale svete maše in različni dogodki za družine. Osrednjo slovesnost je v svetišču Božje previdnosti v Varšavi vodil tamkajšnji metropolit kardinal Kazimierz Nycz. V homiliji je poudaril, da želijo, da bi ljudje bolj spoznali svetost, veličino molitve, ljubezen do Device Marije Janeza Pavla II., pa tudi njegovo poslanstvo.

Fundacijo »Delo novega tisočletja« je leta 2000 ustanovila Poljska škofovska konferenca, in sicer po romanju sv. Janeza Pavla II. na Poljsko leta 1999. V preteklem letu je bilo zbranih skoraj dva milijona evrov, ki so bili namenjeni nadarjenim otrokom iz revnejših družin.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter