Exodus TV

Novice

18.11.2019

Misijonska razstava v Novem mestu

18.11.2019

V tednu od 17. do 23. novembra 2019 bomo obhajali teden zaporov. Vsako leto se obhaja v okviru Katoliške Cerkve in tudi drugih krščanskih Cerkva ter

15.11.2019

V pripravi na apostolsko potovanje: Cerkev na Tajskem

15.11.2019

Znanstveni posvet ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

14.11.2019

Ob obisku ad limina: Cerkev v ZDA

Več novic

Na Poljskem obhajali 19. papežev dan

kghgV nedeljo, 13. oktobra, na 102. obletnico zadnjega fatimskega prikazovanja, je na Poljskem potekal papežev dan na temo »Vstanimo! Bodimo na svoji poti!« Z njim se je začelo obhajanje leta v pripravi na 100-letnico rojstva sv. Janeza Pavla II.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

Kot je zapisano v sporočilu za javnost Tiskovnega urada Poljske škofovske konference, papežev dan organizira Fundacija »Delo novega tisočletja«, ki zbira sredstva za nadarjene in revne otroke iz majhnih krajev. V 19 letih svojega delovanja so  pomagali več tisoč mladim Poljakom, v skladu s povabilom papeža Janeza Pavla II., da bi si usmiljenje predstavljali na nov način.

P. Dariusz Kowalczyk DJ, predsednik Fundacije, je dejal, da želijo vse, predvsem mlade, spodbuditi, da bi odkrili in spoznali nauk sv. Janeza Pavla II. »Njegovemu pogumu, modrosti in moči duha gre namreč zasluga za velike spremembe, ki so se zgodile na Poljskem«.

V okviru praznovanja so v nedeljo po vsej državi potekale svete maše in različni dogodki za družine. Osrednjo slovesnost je v svetišču Božje previdnosti v Varšavi vodil tamkajšnji metropolit kardinal Kazimierz Nycz. V homiliji je poudaril, da želijo, da bi ljudje bolj spoznali svetost, veličino molitve, ljubezen do Device Marije Janeza Pavla II., pa tudi njegovo poslanstvo.

Fundacijo »Delo novega tisočletja« je leta 2000 ustanovila Poljska škofovska konferenca, in sicer po romanju sv. Janeza Pavla II. na Poljsko leta 1999. V preteklem letu je bilo zbranih skoraj dva milijona evrov, ki so bili namenjeni nadarjenim otrokom iz revnejših družin.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter