Exodus TV

Novice

20.9.2020

Pridiga škofa Petra Štumpfa pri sveti maši ob sklepu Stične mladih v Murski Soboti

17.9.2020

Pismo prefekta Kongregacije za bogoslužje in disciplino zakramentov: Z veseljem se vrnimo k evharistiji!

17.9.2020

39. Stična mladih v 34 krajih po Sloveniji

14.9.2020

Praznik povišanja Svetega križa

14.9.2020

Koronavirus: Izrael bo ponovno uvedel karanteno

Več novic

Z devetdnevnico pred praznikom sv. Pija se začne postopek za beatifikacijo p. Modestina

Sv. Pij iz PietrelcineZačenja se devetdnevnica pred liturgičnim praznikom sv. Pija iz Pietrelcine. Začne se tudi škofijski postopek za beatifikacijo p. Modestina iz Pietrlecine.

Andreja Červek – Vatikan

Devetdnevnica pred liturgičnim praznikom sv. Pija iz Pietrelcine, 23. septembra, letos sovpada z začetkom postopka za beatifikacijo in kanonizacijo Božjega služabnika p. Modestina iz Pietrelcine.

Ob koncu današnje večerne svete maše v svetišču Svete Marije Milosti v San Giovanni Rotondu, ki jo bo daroval nadškof Franco Moscone, bo namreč potekala seja, s katero se začne škofijski postopek o življenju in junaških krepostih p. Modestina. Bil je sobrat neduhovnik in duhovni sin p. Pija, ki je 42 let delal kot vratar v samostanu San Giovanni Rotondo. Z odprtjem postopka se bodo začeli zbirati dokumenti in pričevanja o Božjem služabniku, ob koncu pa bodo preneseni na Kongregacijo za zadeve svetnikov.

Pridigar med mašami v času devetnevnice bo p. Luciano Lotti, generalni tajnik molitvenih skupin p. Pija. 20. septembra se bo odvijalo bogoslužje s spominom na stigme p. Pija. Vodil ga bo p. Maurizio Placentino, minister province Manjših bratov kapucinov province sv. Angela in p. Pija. Tradicionalna vigilija bo 22. septembra potekala v cerkvi sv. Pija iz Pietrelcine, v skladu s predpisi o preprečevanju okužb s koronavirusom. Na sam slovesni praznik, 23. septembra, bo dopoldne mašo daroval kardinal Lorenzo Baldisseri, generalni tajnik škofovske sinode, zvečer pa nadškof Franco Moscone. Dan se bo sklenil s koncertom zbora Deum laudamus, pod vodstvom maestra Antonia Claudia Bonfitta.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter