Exodus TV

Novice

26.1.2021

Ekumenski stiki Teološke fakultete UL in Sanktpeterburške duhovne akademije

26.1.2021

Generalno zasedanje gibanja fokolarov

26.1.2021

Baptisterij sv. Janeza v Firencah zasijal v novi luči

25.1.2021

Sklepna seja škofijskega postopka za beatifikacijo in kanonizacijo – besedila

25.1.2021

Spletni svetopisemski maraton 2021

Več novic

27. seja stalnega sveta Slovenske škofovske konference

sdfgsfgDanes, v ponedeljek, 11. januarja 2021, je potekala 27. seja Stalnega sveta SŠK. Na seji so se škofje seznanili z izvajanjem pastorale v času epidemije ter potekom priprave na prva sveta obhajila in birme po slovenskih župnijah.

Škofje so sprejeli izjavo glede cepljenja proti COVID-19, v kateri so izrazili podporo vsem, ki se bodo, po posvetu s svojim osebnim zdravnikom, odločili za cepljenje.

Posebno pozornost so namenili letu svetega Jožefa ter letu družine, ki se bo začelo 19. marca letos. Škofje so sklenili, da bo letošnji Teološki tečaj posvečen tej temi. Tečaj bo potekal v sredo, 10. marca 2021, preko spleta v obliki enega predavanja in pogovora. Tema teološkega tečaja pa bo Vloga očetov in moških v družinah ter njihova duhovnost v luči sv. Jožefa.

Glede na epidemiološke razmere so škofje tudi sprejeli sklep, da se članom ŽPS podaljša mandat. Volitve za člane ŽPS bodo izvedene predvidoma jeseni 2021. Do takrat pa se ŽPS v dosedanji sestavi in glede na razmere redno srečujejo in delujejo. Na koncu seje so škofje potrdili tudi novo obliko molitve za zdravje v času epidemije, ki je dosegljiva na spletni strani Katoliške cerkve.

Dr. Tadej Strehovec,
generalni tajnik SŠK

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter