Exodus TV

Novice

4.3.2021

apež: Potovanje v Irak je nov korak proti bratstvu

4.3.2021

Papeževo sporočilo ob predstavitvi okrožnice »Fratelli tutti« v ruščini

4.3.2021

Papež v Irak: začeti pri Abrahamu, da bi se prepoznali kot bratje

3.3.2021

Papež Frančišek o grešnih nagnjenjih in krepostih. Vera brez dvomov ni mogoča

3.3.2021

Irak: Prihodnost, ki jo je potrebno napisati onkraj razvalin vojn

Več novic

Sveti oče: V ponedeljek se začne teden molitve za edinost kristjanov

Papež Frančišek podeljuje blagoslov po molitvi Angel Gospodov.Po molitvi in blagoslovu je sveti oče izrazil bližino prebivalcem otoka Sulawesi v Indoneziji, ki jih je prizadel močan potres ter povabil k molitvi za brate in sestre otoka Sulawesi ter za žrtve letalske nesreče v Indoneziji. Papež je nadalje spomnil na današnji dan dialoga med katoličani in judi ter da se jutri začne teden molitve za edinost kristjanov.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Molitev za prebivalce otoka Sulawesi in žrtve letalske nesreče
Dragi bratje in sestre, svojo bližino izražam prebivalcem otoka Sulawesi v Indoneziji, ki jih je prizadel močan potres. Molim za pokojne, za ranjene in za vse, ki so izgubili hišo in delo. Gospod naj jih tolaži in podpira prizadevanja tistih, ki si prizadevajo prinesti jim pomoč. Skupaj molimo za naše brate otoka Sulawesi, pa tudi za žrtve letalske nesreče, ki se je prejšnjo soboto zgodila v Indoneziji. Zdrava Marija…

Dan dialoga med katoličani in judi
Danes se v Italiji obhaja Dan poglobitve in razvoja dialoga med katoličani in judi. Vesel sem te pobude, ki poteka že več kot trideset let in želim, da bo prinašala obilne sadove bratstva in sodelovanja.

Teden molitve za edinost kristjanov
Jutri je pomemben dan. Začenja se teden molitve za enost kristjanov. Letos bo tema ponovno Jezusov opomin: »Ostanite v moji ljubezni: obrodili boste obilo sadu«. V ponedeljek, 25. januarja, ga bomo zaključili z večernicami v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja skupaj s predstavniki drugih Cerkva in krščanskih skupnosti navzočih v Rimu. V teh dneh složno molimo, da se izpolni Jezusova želja, da bodo vsi eno. Edinost je vedno nad sporom.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

E-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter