Exodus TV

Novice

15.4.2021

Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in Konferenca evropskih cerkva (CEC) pripravila skupno izjavo ob 20. obletnici podpisa Ekumenske listine

15.4.2021

Papež Frančišek: Terezija Avilska, zgled vloge žene v Cerkvi in družbi

14.4.2021

Pred 35. leti Janez Pavel II. kot prvi papež obiskal rimsko sinagogo

14.4.2021

»Znotraj Vatikana«: Državno tajništvo

13.4.2021

Mednarodni teološki simpozij o fundamentalni teologiji duhovništa

Več novic

Papež ob tragičnem dogodku v DR Kongu: Služabnika miru

Prihod vojaškega letala s posmrtnimi ostanki veleposlanika Attanasia in karabinjerja Iacovaccija na italijansko letališče CiampinoSveti oče izraža sožalje ob tragični smrti italijanskega veleposlanika v DR Kongu Luce Attanasia in karabinjerja Vittoria Iacovaccija. Imenuje ju »služabnika miru in prava«.

Andreja Červek - Vatikan

Papež Frančišek je z bolečino sprejel novico o ponedeljkovem tragičnem atentatu v Demokratični republiki Kongo, v katerem so življenje izgubili italijanski veleposlanik Luca Attanasio, karabinjer Vittorio Iacovacci in njun šofer Mustapha Milambo. V sožalnem telegramu, poslanem italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli, sveti oče izraža sožalje svojcem, diplomatski službi in karabinjerjem ob smrti »teh služabnikov miru in prava«.

Izpostavi »zgledno pričevanje« mladega veleposlanika Luce Attanasia ter ga opiše kot »osebo izrednih človeških in krščanskih lastnosti, vedno radodaren pri tkanju bratskih in prisrčnih odnosov, pri vzpostavljanju mirnih in složnih odnosov v tej afriški državi«. Ter tudi italijanskega karabinjerja Vittoria Iacovaccija, »izkušenega in velikodušnega v svoji službi«, ki je bil »tik pred oblikovanjem nove družine«.

»Ko molim za večni počitek teh dveh plemenitih sinov italijanskega naroda, spodbujam k zaupanju v previdnost Boga, v katerega rokah ni nič izgubljeno od opravljenega dobrega, še toliko bolj, ko je to potrjeno s trpljenjem in žrtvijo,« še zapiše papež Frančišek, ki tako italijanskemu predsedniku in sodelavcem pokojnih kot vsem žalujočim podeljuje svoj blagoslov.

vir: https://www.vaticannews.va/

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter