Exodus TV

Novice

15.4.2021

Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in Konferenca evropskih cerkva (CEC) pripravila skupno izjavo ob 20. obletnici podpisa Ekumenske listine

15.4.2021

Papež Frančišek: Terezija Avilska, zgled vloge žene v Cerkvi in družbi

14.4.2021

Pred 35. leti Janez Pavel II. kot prvi papež obiskal rimsko sinagogo

14.4.2021

»Znotraj Vatikana«: Državno tajništvo

13.4.2021

Mednarodni teološki simpozij o fundamentalni teologiji duhovništa

Več novic

apež: Potovanje v Irak je nov korak proti bratstvu

2021.03.03 Udienza GeneralePribližuje se papeževo apostolsko potovanje v Irak, na kar je sveti oče spomnil med splošno avdienco. Zaprosil je za molitveno spremljanje.

Andreja Červek – Vatikan

Papež Frančišek je ob koncu splošne avdience zaprosil za molitveno spremljanje med njegovim apostolskim potovanjem v Irak. Kot je dejal, gre za »tridnevno romanje«. Apostolsko potovanje bo potekalo od 5. do 8. marca 2021.

»Že dolgo časa želim srečati to ljudstvo, ki je zelo trpelo; srečati to Cerkev mučenko v Abrahamovi deželi. Skupaj z ostalimi verskimi voditelji bomo naredili še en korak naprej v bratstvu med verniki,« dejal sveti oče.

Zaprosil je za molitev: »Prosim vas, da z molitvijo spremljate to apostolsko potovanje, da bi lahko potekalo na najboljši možen način in prineslo sadove, na katere upamo. Iraško ljudstvo nas čaka; čakalo je sv. Janeza Pavla II., ki mu je bilo prepovedano priti. Ljudstva se ne more razočarati še drugič. Molimo, da bo to potovanje lahko dobro potekalo.«

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter