Exodus TV

Novice

22.7.2021

Četrta kateheza v Letu družine – Ljubezen v zakonu

22.7.2021

Logotip in geslo papeževega apostolskega potovanja na Slovaško

21.7.2021

Papeževo pismo škofom, ki spremlja motuproprij Traditionis Custodes (Varuhi tradicije)

15.7.2021

Pedro Opeka v imenu revnih na Madagaskarju prvi prejel humanitarno pomoč

15.7.2021

Murskosoboški škof Peter Štumpf na obisku na Kongregaciji za zadeve svetnikov

Več novic

124. redna seja Slovenske škofovske konference in srečanje s predsednikom republike na svečanem kosilu ob 30.obletnici države

sdfsdV ponedeljek, 7. junija 2021, je bila v Ljubljani 124. redna seja Slovenske škofovske konference.

Na njej so se škofje med drugim seznanili s sklicem sinode z naslovom Novosti za sinodo: Začenja se v krajevnih Cerkvah. Sinoda se bo začela oktobra 2021 in se zaključila v Rimu oktobra 2023. Škofje so dopolnili tudi Smernice  za zaščito otrok in mladostnikov ter ranljivih odraslih. Smernice bodo v kratkem objavljene na spletni strani SŠK. Prav tako so se seznanili z dopisom Kongregacije za bogoslužje in disciplino zakramentov glede novih vzklikov v litanijah sv. Jožefa. Škofje so na seji obravnavali tudi Smernice  za oblikovanje duhovnikov v Cerkvi v Sloveniji. V okviru 124. redne seje so se srečali s Senatom Teološke fakultete UL. Seznanili so se z njenim delovanjem in poslanstvom  ter pomenom teološkega študija za Cerkev in slovensko družbo. Svoje srečanje so zaključili s skupnim kosilom pri predsedniku republike Borutu Pahorju, ki ga je priredil ob 30. obletnici države. Nadškof msgr. Stanislav Zore in predsednik Borut Pahor sta ob koncu podala skupno izjavo za javnost v kateri sta izpostavila vlogo Cerkve v času osamosvojitve naše države ter pomembno vlogo nadškofa Šuštarja. Prav tako sta v skupni izjavi ocenila, da je naša država v zadnjem desetletju veliko dosegla za spravo in preseganje razlik.  

Dr. Tadej Jakopič,
Tiskovni predstavnik SŠK

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter